Spejdergruppen på Bellahøj glæder sig til nyt domicil

Bell 1

Den gamle base gennem mere end 60 år – snart er den en saga blot, – men en ny venter forude ..

Bellahøj 21st Barking med base på Herbergsvejen siden 50’erne kan igen se fremtiden i møde med glæde og forventning. Tidligere på ugen fik spejderne nemlig bevilget 2.2 millioner kroner fra kommunens kulturudvalg til investering i et nyt spejderhus. Det vil være som erstatning for det gamle, man efter mere end 60 år mistede sidste efterår, da lejemålet hos Hofor blev sagt op på Herbergsvej. Godt nok bor spejderne stadig i huset på den gamle adresse, men det varer kun nogle måneder endnu, så skal man flytte.

IMG_1848

Sandsynligvis bliver der en sidste juleafslutning i næste måned i det gamle spejderhus, her ses en tidligere en af slagsen ..

– Vi er naturligvis meget glade for, at pengene nu giver os mulighed for at få en ny base, siger gruppeleder i Bellahøj 21st Barking, Iben Bruun-Aamodt til 2700-netavisen. – Lokalplanen har trukket lidt ud, men der arbejdes på, at vi i nærmeste fremtid kan få et nyt spejderhus, og glædeligt er det, at det kommer til at ligge i samme område bare få minutter fra det gamle.

IMG_1840

Aktivitet foran det gamle spejderhus på Herbergsvejen. Heldigvis kommer det nye hus til at ligge kun få minutter der fra.

Vi har jo vidst i længere tid, at en flytning var uundgåelig, og uden en fast base, ville vi risikere, at det hele kunne begynde at smuldre. Så nu håber vi bare at det tomrum, der opstår mellem flytningen fra det gamle og indflytningen i det nye vil være så kort som mulig, siger Iben Bruun-Aamodt, som til daglig står i spidsen for det egentlige spejderarbejde.

Lidt facts omkring Bellahøj 21st. Barking

Bellahøj 21st Barking er Københavns største spejdergruppe og blev i 2006 udråbt til at være en af Danmarks mest attraktive spejdergrupper.

Bellahøj 21st Barkings opland er Brønshøj, Grøndal, Vanløse og Nordvest. Spejdernes hytte ligger indtil videre fortsat på Herbergvejen 4 i Brønshøj.

Siden 1958 har spejderne haft en venskabsgruppe i den engelske London-forstad Barking – deraf det lidt pudsige navn (gruppen i England hedder 21st Barking Bellahøj). I dag er samarbejdet med englænderne udvidet til at gælde hele Barking-Dagenham-distriktet.

Bellahøj 21st Barking er en del af Absalon Division under Det Danske Spejderkorps (de blå spejdere).