Thisted sagde velkommen og blæste Brønshøj omkuld

Oprykkerne fra Thisted havde lovet Brønshøj en varm velkomst – og den fik hvepsene både på og udenfor banen..

Tekst og foto: Christian Haslund

For det var ikke kun en frisk vind, der blæste hvepsene igennem, da det blev til et 1-4 nederlag i Thisted. Thyboerne var banens bedste i dag, og den fest, som de havde lovet tilskuerne, efter de havde sikret sig oprykningen i sidste runde, indledte de selv på banen. Christoffer Boateng pyntede på resultatet i kampens slutfase.

Så scorer hjemmeholdet

Brønshøj måtte kort før kampstart foretage en enkelt ændring i startopstillingen, da Jeffrey Ofori måtte udgå med en skade under træningen. Han blev erstattet af Lamin Samba, der dermed fik sin debut på Brønshøjs divisionshold. Samba har tidligere spillet i Brønshøjs ungdomsafdeling.

Thisted satte sig solidt på kampen fra start af, og efter bare et par minutter kom de frem til deres første chance. Mikkel Agger brød igennem i venstre side og med et præcist indlæg fandt han angrebskollegaen Sonny Jakobsen, der headede på mål. Men her hev Simon Bloch en flot redning ud af ærmet og fik slået bolden til hjørne. Så var hvepsene advaret om, at Thisted ikke var plaget af søndagens udskejelser efter sikring af oprykningen.

Der var pænt besøg – små 900 tilskuere til oprykningsfesten

Et kvarter inde i kampen var det Aggers tur til at teste Bloch. Den farlige angriber trak ind fra højre side og forsøgte sig med venstrebenet, men igen leverede Bloch en fantastisk redning.

Efter en stærk start af hjemmeholdet skruede de tempoet lidt ned, Men efter en halv times spil fik hvepsene ikke sparket væk, og Sead Gavranovic befandt sig alene med Bloch. Her svigtede Thisted-spilleren ikke, og han kunne gøre det til 1-0.

Thisted skulle også få bolden i mål endnu engang i 1. halvleg, men måtte se målet blive annulleret pga. frispark til Bloch.

Brønshøj havde meget svært ved at spille sig ud af Thisteds pres, hvilket førte til en del boldtab. Boldtabene betød også, at det var svært at skabe chancer, og faktisk var Brønshøjs bedste og eneste mulighed i 1. halvleg et Tranberg-frispark, der endte i muren.

Selvom Thisted havde været bedst i 1. halvleg, så var stillingen stadig kun 1-0 til værterne, så intet var afgjort endnu. Men to minutter inde i 2. halvleg kom Thisted yderligere foran, da Mikkel Agger sendte bolden forbi Brønshøj-keeperen og over i det lange hjørne til stillingen 2-0.

Det skulle dog blive endnu værre for hvepsene, for værterne gjorde det både til 3-0 og 4-0 inden der var spillet 10 minutter af 2. halvleg. Først var det Sonny Jakobsen, der udnyttede et Agger-oplæg, og så lavede Agger sit andet mål i kampen, da han trykkede han fra kanten af feltet.

Thisted har et stadion, som er meget velegnet til 1. divisionsfodbold.

Thisted trak sig herefter tilbage og overlod initiativet til Brønshøj. Men hvepsene havde stadig svært ved at kreere chancer. Først i det 67. minut fik hvepsene testet Thisteds målmand Kevin Mendoza, da Boateng forsøgte sig fra distancen.

Med lidt over ti minutter tilbage fik Brønshøj pyntet på stillingen. På et frispark lidt uden for feltet, gjorde Boateng det, han er så god til. Han sendte bolden over muren og ind i netmaskerne og fik reduceret til 1-4.

Bare to minutter senere havde Patrick Naundrup mulighed for at give Thisted sved på panden, da han havde en stor mulighed for at reducere til 2-4. Men angriberen sparkede lige på Mendoza.

Kort efter var det Oscar Buchs tur til at forsøge at reducere yderligere, men han sparkede bolden over mål fra kanten af feltet.

Klar til kamp for de sortgule farver

Mere skete ikke i kampen, og Thisted-spillerne kunne derfor fejre en 4-1 sejr med deres fans og ellers gøre klar til et brag af en oprykningsfest, mens Brønshøj-spillerne, som forståeligt nok så lidt slukøret ud, stadig havde overskud til at hilse på de supportere, der havde taget den lange tur til Thy.

BB har dog allerede på søndag den 28. maj kl. 15 mulighed for at glemme dagens nederlag, når de tager imod Dalum hjemme i Tingbjerg.

Thisted – Brønshøj 4-1 (1-0)