To kraftfulde sangerinder giver koncert i Pilegården søndag den 3. april

nussbaum_og_illeborg

Personlige fortællinger tilsat jødisk klezmer, melankolsk visetradition, oversøisk americana og nordisk lys. Søndag den 3. april kl. 14 kan man høre to af Danmarks mest kraftfulde sangerinder i Kulturhuset Pilegården.

Der opstår en helt særlig magi, når Laura Illeborg og Channe Nussbaum slår sig sammen – Illeborg med teksterne og Nussbaum med musikken. Sammen har de to udviklet et poetisk, humoristisk og livskraftigt musikalsk udtryk.

Ved duoens koncerter fremfører de et miks af sange fra deres kommende album “Månen ligger på gulvet” og sange fra deres fælles første udgivelse fra 2012. Begge sangerinder har derudover et voluminøst bagkatalog, som de garanteret også vil krydre koncerterne med.

Illeborg og Nussbaum har kendt hinanden siden starten af 1990’erne, hvor diverse korpigetjanser førte dem sammen. Det førte ikke til et decideret musikalsk samarbejde i første omgang, men de vedblev begge at være særdeles aktive på den danske musikscene.

Channe Nussbaum er nok landets fremmeste klezmerkomponist og sangerinde. Med femten udgivelser i kufferten turnerer hun jorden rundt med orkestrene Klezmofobia og Trio Klezmer. Hun har også udgivet et dansksproget soloalbum “Hvis det ikke er kærlighed”. Laura Illeborg har markeret sig som helt særegen solist i den melankolsk-melodiske ende af sangskrivergenren. Hun har været toneangivende inden for moderne dansk visemusik med fire fornemt modtagne soloplader samt en duo-plade med henholdsvis Jens Lysdal og Peter Hegård.

Og det er hverken bly violer eller vårharer, der nu spiller sammen på tredje år. Det er to voksne kvinder med alt, hvad det indebærer: Børn, forliste forhold, forelskelser, dødsfald, sejre og nederlag samt tusindvis af almindelige, gode hverdage, som bare flyver forbi.  Musik uden skygge af forstillelse, spil for galleriet eller unødige falbelader. Sangene udføres dybfølt og inderligt, og man ikke kan undgå at blive påvirket af dem.       

De to kvinder er meget forskellige i deres udtryk. Både indeni, udenpå og rent vokalt. Det er to vidt forskellige musikalske temperamenter, der bøjer sig mod hinanden til koncerten i Pilegården. Illeborg og Nussbaum optræder sammen med Mikkel Grue på akustisk guitar.

Koncertbilletter koster 80 kr. og købes på www.pilegaarden.kk.dk. Café Pilen tilbyder et søndagsbord kl. 12.30-13.30 inden koncerten. Madbilletter til 100 kr. købes senest d. 30 marts. Koncerten er arrangeret af musikforeningen Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Statens Kunstråd.