Udstilling på Nørre Gymnasium sætter fokus på handicap og seksualitet

                                    

Har man en seksualitet eller et seksualliv, når man har et handicap? Hvordan fungerer kroppen, når alle funktioner ikke er til stede? Hvordan er det med parforholdet, når man har et handicap? Og ikke mindst, hvordan ser kroppen ud hos unge mennesker, som har et handicap? Det vil en vandreudstilling sætte fokus på, på Nørre Gymnasium fra den 3. marts til den 21. marts.

Alle mennesker har en seksualitet. Dette gælder naturligvis også unge med handicap. Ofte bliver unge med handicap dog ikke set og anerkendt som seksuelle væsener og endnu sjældnere som attraktive og potentielle partnere.

– Håbet med denne kampagne er at sætte fokus på den mangfoldige krop og den mangfoldige seksualitet – at vise, at seksualitet har mange ansigter og kroppe og ikke mindst, at man med et handicap også har seksuelle drifter, tanker og drømme, fortæller bestyrelsesmedlem Sigrid Stilling Netteberg.

13 unge mennesker med hver deres baggrund har indvilget i at lægge historie og krop til en fotokampagne, som skal sætte fokus på handicap og seksualitet. De unge mennesker har valgt at smide kludene og fortælle om deres kærligheds- og seksualliv til denne kampagne.

Projektet LigeLyst har sammen med den anerkendte fotojournalist Maria Fonfara har fået adgang til deres hjem og til deres historier. Det er blevet til 11 smukke portrætter, som vil blive udstillet på landets gymnasier.

Vandreudstilling på 24 gymnasier 

Kampagnen er en vandreudstilling på 24 udvalgte gymnasier i landet.

Bag kampagnen

Kampagnen er udformet af projektet LigeLyst, som er startet af Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) og Socialt Udviklingscenter SUS. Du kan læse meget mere om organisationerne bag og om LigeLyst på www.ligelyst.dk.