Vini Heinig - en sand ildsjæl på Husum Skole sagde farvel i fredags efter 16 år

                                                       Rummelig, lyttende og resultatsøgende ..
 
De fleste, som har haft eller har deres gang på Husum Skole de seneste mange år kender sikkert Vini med det borgerlige efternavn Heinig.
Hun har gennem 16 år været den centrale drivkraft i skolens mylder af små og store opgaver. Som viceskoleleder har hun været problemknuseren. Hun er den, som alle har kunnet henvende sig til og tage en snak om de problemer, som vedkommende tumlede med – uanset om det var af faglig eller menneskelig art. Og selv om der fra tid til anden skulle uddeles en skideballe, så er ingen gået derfra med følelsen af at have tabt ansigt. Tværtimod.
                                                                   Vini heinig
 
Vini Heinig er et menneske med en rummelighed og en arbejdskraft, som ofte har vakt beundring. Hun har en særlig evne til med sin stille facon og varme smil at få løst op for selv store gordiske knuder i hverdagen – og respekten for hendes evner og menneskelige egenskaber er enestående.
Jamen, har hun da slet ikke nogen ”skæve sider” vil nogen måske spørge? Det har hun sikkert! Men de er svære at få øje på.
Hun er indbegrebet af en lærer, som både har holdt fast i traditionerne og samtidig har været den ultimative frontløber med at søsætte nye projekter og ideer – alt sammen til gavn for alle de, som det i virkeligheden handler om: Eleverne.
Hun er et menneske af en ganske særlig kaliber. En aftale er en aftale – også når aftalen viser sig at være mere bøvlet end først antaget at gennemføre. Og så elsker hun en god og saglig diskussion, men bliver ærgerlig over smålighed og manglende udsyn – uanset hvor det kommer fra.
” Vi skal forme næste genration, så de bliver endnu bedre og dygtigere – både fagligt og menneskeligt til at klare tilværelsens mange udfordringer – og vi skal gøre det ordentligt”. Sådan lyder hendes målsætning her i tilværelsen. Og hun sætter en ære i at få ting til at lykkes – også selv om det ofte har kostet et antal daglige arbejdstimer, som kunne få mange andre til at føle både stressymptomer og begyndende mavesår.
I de seneste 5-10 år har skolen haft et skiftende antal skoleinspektører placeret på skolens ledelseskontor – men trods mange udskiftninger er det lykkedes at holde ”skuden i vandet” og skyde fremad med en fart, som kun kan skabe respekt. Og kvinden bag denne ”sejlads” har været Vini Heinig – som i fredags lagde ”til kaj” for at gå på pension, som dåbsattesten foreskriver man skal, når man når et vist antal år.
Vini Heinig er og bliver et særligt menneske, som vil blive savnet – og der er ingen tvivl om at eftertiden vil huske hende, som kvinden, der fik den mere end 85 år gamle folkeskole i hjertet af Husum til at vokse og blive en skole, som både er udviklende og formfast.
                                                                                                                                       Flemming Riedel