Snart forsvinder møbelforretningen Nutids-Bo fra det lokale gadebillede efter 41 år i bydelen

Anders Langstrup i et af de mange sofasæt, som nu udbydes med store rabatter

Til marts måned næste år lukker en af Brønshøjs ældste forretninger efter 41 år. Siden 1978 har Nutids-Bo prydet gadebilledet på Frederikssundsvej 125 B, men er stille og roligt på vej mod datid, eftersom indehaveren Anders Langstrup lukker den hæderkronede møbelforretning til marts næste år. 

– Det er da en mærkelig fornemmelse, at det lakker mod enden her på adressen, men beslutningen er definitiv, og jeg stopper ved udgangen af marts næste år, fortæller Anders Langstrup til netavisen. – Jeg har været her i 26 år og kørt butikken helt alene. Det var jo min far, Erling Langstrup, der i 1978 startede Nutids-Bo, og den kørte han til 1993, så kom jeg til. Faktisk på det helt rigtige tidspunkt, eftersom han var ved at blive syg af stress og spekulationer. Han fortsatte yderligere tre måneder og gik så på pension. Det har vi i familien glædet os meget over, for det betød, at vi kunne beholde ham i mange år efter.

– Ja kontoret er ikke særlig stort, men jeg synes nu altid, det har været intimt og hyggeligt, siger Anders.

– Men siden da har jeg så været ene på skansen, og det har jeg såmænd haft det helt godt med. I vores branche er der op og nedgange, og jeg har prøvet det hele gennem tiden. Rent overordnet har jeg været glad for mit virke her i Nutids-Bo, og det er med lidt blandede følelser, jeg snart siger farvel. På en måde glæder jeg mig til en anden tilværelse, men alligevel er det med en vis vemod. Jeg har fået mange venner og gode kunder, som jeg naturligvis vil komme til at savne. Selvom jeg har været meget alene, så er det alligevel en sandhed med modifikationer. Der er nemlig ikke gået en dag, uden jeg har haft besøg. Så der har været gang i kaffemaskinen. Ofte kommer vennerne med brød til kaffen, og jeg har sågar en, som hver dag kigger forbi og spiser sin frokost. Det er bare så hyggeligt.

– Det er klart, at når der er ophørsudsalg, så kommer butikken let til at rode lidt, men det generer ingen.

Og så er der måske nogle, der spørger sig selv, hvorfor stopper manden så ? Jamen det har sin helt klare årsag. Mit helbred siger mig, at tiden er inde nu. Derfor ! Men tro nu ikke, at jeg trækker mig tilbage som pensionist. Nej da. Jeg har mere i mig endnu og går efter nye udfordringer. Jeg skal bare væk fra den stressfaktor, som jeg har levet i de seneste år.

– Beslutningen om at lukke Nutids-Bo har været længe undervejs, og jeg er helt afklaret.

– Jeg startede forholdsvis hurtigt efter militærtiden hos Forum Møbler, hvor jeg var i 10 år, indtil butikken i Brønshøj kaldte. Så jeg har virkelig fået møbler ind under huden på både godt og ondt. Men jeg er åben for alle muligheder, der måtte melde sig.

– Bydelen har altid været min base, og jeg har da også spillet fodbold i en af de lokale klubber, Husum Boldklub, hvilket man også kan se på den ene væg i mit kontor, hvor der hænger adskillige holdbilleder i de blåhvide farver. Desværre måtte jeg stoppe på grund af for mange skader, og det går jo ikke, når man skal passe sin forretning også.

– Det er måske nok lidt tidligt, men jeg vil gerne have lov til at sige tak til alle, som er kommet her i butikken. Jeg har glædet mig over hvert minut. Mit endelige farvel må vente til den 31. marts næste år, slutter Anders Langstrup.

FA nov. 19