Borgerrepræsentationens digitale møde var en helt speciel oplevelse

Selvom det meste af samfundet er lukket ned, så skal kommunen stadig styres. Derfor holdt Københavns Borgerrepræsentation torsdag aften sit første digitale møde, så de kunne træffe beslutninger om kommunen – hver for sig. Netavisen har bedt Laura Rosenvinge berette om dette helt usædvanlige møde… 

Torsdag aften var de 55 medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation med til det samme telefonmøde. Sådan har lokalpolitikerne aldrig før afviklet et møde, men det er en del af den nye virkelighed midt i corona-krisen.

– Som altid var det Frank Jensen, der åbnede mødet. Men denne gang blev det altså via telefonen. Det var lidt specielt at sidde til BR-møde hjemme hos sig selv, når vi er vant til at samles inde på rådhuset, fortæller Laura Rosenvinge, der er socialdemokrat og medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

– Overborgmesteren slog fast, at det var vigtigt, at lokaldemokratiet fortsatte med at fungere trods corona-krisen. For selvom hverdagen er forandret radikalt, så skal kommunen stadig styres. Politikerne blev så bedt om at slukke deres mikrofoner, og hvis man ønskede at bede om ordet, så skulle man tilkendegive det igennem en chatfunktion.

– Normalt er der mange forslag at behandle på vores BR-møder, fortsætter Laura Rosenvinge, – men denne gang var langt de fleste forslag blevet trukket fra dagsordenen, så der er tid til at behandle dem og diskutere dem ordentligt på den anden side af krisen.

Enkelte forslag var dog stadig på. Normalt stemmer politikerne via computeren ved deres plads i BR-salen. Men nu hvor de alle sad hjemme privaten, så måtte der andre metoder til: Alle politikernes navne blev råbt op én efter én, og så skulle vi mundtligt tilkendegive, om vi var for eller imod. Men mikrofonerne drillede rundt omkring, så afstemningerne tog lidt længere tid end normalt.

Mest opsigtsvækkende var det dog, at Alternativets Kåre Traberg Smidt var på farten, mens mødet stod på. Da han stemte første gang, tilføjede han, at det skete ”direkte fra Lillebæltsbroen” !!

Ifølge Laura Rosenvinge var mødet meget anderledes end normalt, og diskussionerne fyldte ikke så meget, som de plejer. – Så jeg synes ikke, det digitale format er helt optimalt. Men i disse svære tider er det godt at se, at vores lokaldemokrati ikke lader sig slå ud, slutter hun.