Da Per Røntved sprang ud som sanger for 47 år siden og fik et kæmpe hit

Det er her, man skulle knibe sig i armen. Hele landsholdet med Røntved som nr. 3 fra højre synger Danmarks første slagsang ind – og kom der lidt fynsk/falsters lyd over det, var årsagen, at Mogens Therkildsen fra OB og Hans Ewald Hansen fra B.1901 stod foran hovedmikrofonen.

Søndag den 27. oktober bliver en særlig dag i Per Røntveds liv, for på den dag udkommer bogen om hans fantastiske karriere. Det får naturligvis tankerne til at vandre, og pludselig dukkede denne lille historie op fra 1972. Det var nemlig året, hvor den elegante BB’er debuterede som sanger sammen med det danske fodboldlandshold. Selvom DBU’s daværende generalsekretær Erik Hyldstrup havde forsvoret, at det ville lykkes at hente diverse tilladelser hjem, så stod landsholdet pludselig i Rosenberg Pladestudie på Dortheavej og sang “Rød-hvide Farver” i vilden sky. Og en af dem der markerede sig under indspilningen, var faktisk Røntved. Han foreslog blandt andet det “Hey” som slutter sangen.

Selvom den gik hen og blev et kæmpehit – har han faktisk ikke stået og sunget foran en mikrofon siden !

Her står hele landsholdet og lytter til det færdige resultat. Læg mærke til den røde pil, den peger på Allan Simonsen, som står lidt gemt.

Netavisens redaktør – som på billedet ses omgivet af sine fodboldhelte med Røntved yderst til venstre, har sagt ja tak til en invitation om at spille med i den kamp, som spilles på bogens udgivelsesdag den 27. oktober kl. 14 i Fårevejle. Også for at give sit bidrag til at hylde den gamle fodboldkæmpe !

Og Per Røntved kan man ikke hylde nok ..