Danmission Genbrug i Husum slår igen dørene op 

Fra mandag 11. Maj kl. 13 er det igen muligt at gøre gode genbrugskøb i Danmission Genbrug på Husum Torv. Genåbningen sker helt i overensstemmelse med myndighedernes anvisninger og på en måde, så både frivillige og kunder kan føle sig trygge.  

Mange kunder og frivillige har trippet utålmodigt siden genbrugsbutikken måtte låse døren 12. marts og sende frivillige og kunder hjem for at undgå eventuel smittespredning af coronavirus i butikken. Men nu er Danmission klar til at genåbne. Det bliver dog en lidt anderledes oplevelse, kunderne får i deres lokale genbrugsbutik.

For helt i overensstemmelse med myndighedernes anvisninger og med særligt øje for både frivillige og kunder, så er butikken blevet udstyret med de nødvendige værnemidler, som er blevet normalen i detailbutikkerne: Håndsprit ved indgangen, afstandsmarkører på gulvet og værn af plexiglas ved kasseapparatet. Der vil være information til kunderne om butikkens retningslinjer ligesom der er skiltet med, hvor mange kunder, der må være i butikken ad gangen. Og så vil også være anvisninger i butikken, der viser, hvilken vej man skal gå rundt.

I og med at størstedelen af de frivillige befinder sig i den særlige risikogruppe for coronavirus, så har Danmission valgt, at der skal være minimum 8 kvm pr. kunde og ikke 4 kvm, som er anbefalingen fra sundhedsmyndighederne.

Danmission Genbrug opfordrer også kunderne til at undgå at betale med kontanter, men i stedet betale med MobilePay eller betalingskort.

Frivillige klar til at tage fat igen

Størstedelen af butikkens sædvanlige frivillige er klar til at tage fat igen, mens andre må blive hjemme for at værne ekstra om helbredet. Derfor er det også med stor glæde, at butikkens hold af frivillige er blevet udvidet med unge såkaldte coronafrivillige, der har meldt sig til at give en hånd med.

 

– For mange har perioden med nedlukning af butikken betydet, at de har måtte undvære deres sociale fællesskab og parkere alle de planer, de havde for aktiviteter i butikken, fortæller Jannie Zillig, der er leder af Danmission Genbrug & salg.

– De frivillige har savnet at være en del af et hyggeligt samvær, hvor man samles om at gøre gavn for andre. Og det har selvfølgelig været hårdt at følge med i, hvor meget omsætning hver enkelt butik har tabt i den her periode. De frivillige brænder for at gøre en forskel for de fattige ude i verden, som har alvorligt brug for hjælp, og de brænder for at holde deres fællesskab og lokalmiljø i live. Det har jo været stort set umuligt i en lang periode, siger hun og uddyber:

– Så vi er glade for, at vi så småt kan begynde at genåbne og igen få gang i genbrugssalget. Det er selvfølgeligt vigtigt at understrege, at der ikke er nogen frivillige, der skal føle sig pressede til at komme i butikken, før de er klar til det. Vi har stor forståelse for, at mange har behov for at se den kommende tid an.

Tak for den store opbakning

– Genbrugsbutikken er blevet mødt med stor opbakning fra kunderne i den periode, hvor de har måtte holde lukket. Det fortæller Henriette Lind Iversen, der er udviklingskonsulent for butikken:

Vil du hjælpe os med at genåbne?

I og med at størstedelen af butikkens frivillige befinder sig i den særlige corona-risiko-gruppe, så kommer vi til at mangle frivillige. Har du lidt ekstra tid at give af i en kortere eller længere periode? Så stik hovedet ind i butikken og hør mere eller send en besked på vores Facebookside.

Butikken åbner mandag 11. maj kl. 13. Åbningstiden er indtil videre planlagt til at være mandag – fredag kl. 13-17.  Lørdag lukket.

Følg med på butikkens Faacebookside ”Danmission Genbrug Husum Torv”