Bydelshistorie: - Dengang der var liv og glade dage på Husum Torv

Ser man Husum Torv i dag, er det da nydeligt, men uden at der er aktiviteter eller arrangementer af nogen art. Sådan var det ikke før i tiden. Dengang var torvet omkranset af Skotsman Jensen, Selandia Radio, 324-Tøjeksperten og Irma.

                  

Et par gange om året var der vild gang i den på torvepladsen, og det var en fornøjelse at se, hvor meget de butiksdrivende gjorde ud af det. Lad os nævne de mest aktive, Skotsman Jensen selv, Benny Waldhauer, Selandia, Vagn Møllbach, 324-Tøjeksperten og Benny Olsen fra Irma. Denne kvartet var enestående, og de kunne sætte liv i bydelen. Vi har fundet er par billeder fra et af arrangementerne dengang, som trak folk til og skabte stemning og fest. Man kunne også hvert år opleve tøndeslagning i den lille smøge, der lå mellem 324 og Selandia, når det var fastelavnstid.

                 

Så mødte en masse unger op klædt ud og klar til at kæmpe om titlen som kattekonge- og dronning. Der var præmier og slik til alle. Ak ja – det var tider. På netavisen er vi ikke i tvivl om, at mange i de modne årgange vil nikke genkendende til de glade dage. Dejligt man har minderne. På billedet med Selandia ses den meget aktive bestyrer Benny Waldhauer af butikken med den obligatoriske pibe i munden.

I dag har Husum Torv ikke engang den årlige tradition med bydelens juletræ. Lidt trist – ikke ?