En butik facade i bydelen som stadig holder - Husum Glarmester

     

Dette er en rigtig lille solstrålehistorie. Midt i netavisens serie om de gamle kendte butiksfacader som stille og roligt er forsvundet med årene, så kan vi her præsentere en, som fortsat eksisterer i bedste velgående. Her er tale om Husum Glarmester på Frederikssundsvej 278. Et rigtigt familieforetagende. Billedet er taget i første halvdel af halvfemserne, hvor far og mor Ole og Lillian Juhl står opstillet foran den ene del af butikken sammen med sønnen Klaus.

                           

En kendt og driftig butik som gennem 67 år har betjent ikke alene bydelen men så sandelig også mange kunder udenfor 2700-området. Alle tre på billedet er fortsat i gang. Det er i dag Klaus Juhl, som er den bærende kraft, og han har tillige en plads i vor lokale handelsforening HBH, hvor han sidder i bestyrelsen som kasserer.

I den flotte glarmesterbutik kan kunderne se en række eksempler på, hvad et moderne glarmesterfirma formår. Her findes et stort udvalg af spejle i alle afskygninger, brusevægge og brusedøre, glashylder, og selvfølgelig kan man også bestille indramning af kunst, plakater o.l. Husum Glarmester har således et omfattende udvalg af rammelister og passepartout, så man altid vil kunne få lige præcis den indramning, som fuldender indtrykket af ens favoritkunstværk.

Alle klassiske glarmesteropgaver udføres naturligvis. Det gælder eksempelvis udskiftning af termoruder og butiksruder. Forsatsruder monteres, og Husum Glarmester har stor erfaring med isætning af sikkerhedsglas og ikke mindst energiruder. Også forsikringsskader hører til blandt glarmesterens kerneydelser. Her er mantraet hurtig hjælp – og hvis der er behov for at hjemtage specialglas eller glas, sørger Husum Glarmester naturligvis for midlertidig afdækning.

Dejligt også at kunne skrive om gamle velrenommerede butikker/firmaer som fortsat er på banen. Netavisen fortsætter naturligvis serien, som er gået hen og blevet meget populær hos læserne.