En god nyhed: Fredag den 29. november tændes lyset på Brønshøj Torvs juletræ

Hurra – traditionen er reddet ! – Men lad os lige begynde med begyndelsen:
I april måned bragte netavisen denne kedelige meddelelse:
Breaking news: Juletræet på Brønshøj Torv er i fare 
Selvom vi kun skriver april, så kan vi konstatere, at juletræet på Brønshøj Torv er i fare.

De seneste tre år har Lars Hornum stået for Brønshøj Juletræs fond, men han har forgæves forsøgt at få en afløser til det krævende job. Han er indstillet på fortsat at give et nap med, men orker ikke mere at løse opgaven alene.– Jeg har igennem de seneste tre måneder forsøgt at finde nogle, der vil overtage opgaven og har samtidig, fået skilt juletræ og event, så der bliver to adskilte begivenheder. Men trods dette er der ingen, der vil påtage sig opgaven, siger Lars Hornum.- Derfor lukker og slukker jeg nu Juletræs fonden og fondens Facebook profil. 

Skulle der blandt vore læsere være nogen, som kunne tænke sig denne tjans – og dermed vil være med til at sikre Brønshøj Torvs juletræ fremadrettet, så skriv til netavisen – så skal vi nok etablere den videre forbindelse.

Heldigvis reagerede mange læsere på historien, og to af dem Jes Haslund og Martin Greve Haise meldte sig som potentielle redningsmænd.

Så kunne vi i maj måned bringe dette herlige budskab:

Og her er en hilsen fra Brønshøj Torvs nye juletræs komité

Kære Brønshøj,

Julen er (næsten) reddet –

men vi har brug for jeres støtte ❤️

Der er en lang tradition for at have et stort smukt juletræ på Brønshøj Torv i december måned. Det sker desværre ikke af sig selv og det er ej heller noget som kommunen arrangerer. Det er 100% drevet af private kræfter og initiativ.

I de seneste mange år er det blevet arrangeret af en af vores lokale Brønshøj ildsjæle (Lars). Men da der er ganske meget arbejde forbundet med det, så har han ønsket at give at give stafetten videre. Den vil vi gerne samle op i bestræbelserne på at sikre den gode julestemning i kvarteret. Og det er her, I kommer ind i billedet!

Vi skal ikke kede jer med alle de kedelige planlægningsdetaljer, blot sige, at det er lykkedes os, at få bevilliget en del af pengene via Brønshøj-Husum forretningsudvalg (tak for det), men skal vi helt i mål, så kommer det til at kræve ekstra donationer fra private og lokale erhvervsdrivende.

Vi har pt. ikke fuldstændigt overblik over økonomien, men estimerer, at vi mangler ca. 25.000 kr. for at kunne holde samme niveau som tidligere år med juletræ, pynt, lift, hegn, kor, knas til børnene, telt, musikanlæg, etc.

Vi vil derfor gerne opfordre jer alle sammen til at donere en skilling til denne dejlige tradition.

Donationer kan ske via MobilePay på Box57831 eller ved kontooverførsel på 3186-3186659902

Venlig hilsen Martin & Jes ?

Jes Haslund og Martin Greve Haise har gjort det flot !
Siden er der sket en masse, og nu kan netavisen så bringe den glædelige nyhed, at Brønshøj Torv får sit juletræ. 
Vi har talt med de to friske gutter, som påtog sig det svære job at føre traditionen videre.
– Ja nu nærmer vi os kulminationen på det sidste halve års arbejde. Den 29. november kl. 17:00 går vi julen i møde i Brønshøj med tænding af juletræ og julehygge på torvet, fortæller de samstemmende. – Det hele ligger i faste rammer og ser sådan ud:
Her er programmet: 
 

·         Velkomsttale ved sognepræst Peter Nejsum

·         Korsang v/ Brønshøj Kirkes børne- og pigekor

·         Julemandssjov for børnene

·         Juletræstænding (ca. kl. 18:00)

·         Uddeling af lidt julegodter til børnene

·         Tak og glædelig jul!

– Vi har fået et betydeligt bidrag fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg, som har dækket omkring halvdelen af udgiften til arrangement.

Men arrangementet var ikke kommet i stand uden hjælp og støtte fra mange gode lokale kræfter og de mange private bidrag som vi har modtaget (ca. 4.600 kr.), det var en stor hjælp. Der er blevet indsamlet igennem MobilePay: box57831, og desuden har arrangementet sin egen hjemmeside på Facebook under navnet Juletræ på Brønshøj Torv 2019, siger Jes og Martin og slutter: – Af lokale bidragsydere har der været: 

·         Brønshøj Bistro

·         Northern Light

·         SuperBrugsen på Brønshøj Torv

·         Linde Apotek og

·         City El-Service

Der er absolut grund til at rose de to lokale familiefædre, som var af den overbevisning, at der skulle være juletræstænding for at få julen til Brønshøj. Derfor gik de ind i arbejdet med krum hals, og resultatet af den indsats kan altså opleves fredag den 29. november kl. 17.00 på Brønshøj Torv.

Flot arbejde !