Festlig indvielse af Brønshøj Vandtårn som det nye kultursted

    

Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde klipper snoren over til en ny epoke i vandtårnets historie

Lørdag den 2. februar var lidt af en historisk dag, eftersom bydelens gamle vartegn Brønshøj Vandtårn blev indviet til en helt ny og meget spændende rolle som kulturhus – ikke bare lokalt men for hele København. Og det blev en lang og festlig dag med masser af interesserede og glade mennesker.

foto: Jacob Toftager

Dagen indledtes helt efter programmet med en historisk OMVENDT skattejagt for børn kl. 13.30. Hvor historien om Brønshøj Vandtårn kunne opleves på egen krop, fordelt over poster og aktiviteter rundt på grunden og til slut et eksklusivt besøg i vandtårnet. Undervejs samlede børnene byggematerialer til “skatten”, som var den tidskapsel, der senere blev indviet under åbningsceremonien.

De mange børn hyggede sig med den omvendte skattejagt, som man gik meget op i

Kl. 14.30 bød Kultur N og Brønshøj Husum Lokaludvalg velkommen med et par ord inden Ib Lundings søn læste et uddrag af sin fars oprindelige tale fra indvielsen i 1930 op.

            Et maleri af manden bag det imponerende vandtårn Ib Lunding

Meget specielt at høre – og så mange år efter ! Slutteligt sagde Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde et par bevingede ord, hvorefter hun klippede snoren til tårnet.

             

Mange mennesker havde indfundet sig til den store begivenhed og måtte naturligvis have lidt varmt at styrke sig på undervejs

Selve indvielsesceremonien fulgte derefter, hvor publikum kunne gå ind i vandtårnet sammen med Brønshøj Kirkes Pigekor som sang til et værk komponeret af Lil Lacy og Cæcilie Trier specielt til lejligheden.

             

Værket akkompagnerede en ceremoniel støbning og nedsænkning af vandtårnets nye tidskapsel, som selvfølgelig er støbt i beton. Den vil opsamle spor af alle de fremtidige arrangementer i vandtårnet og give dem en efterklang ind i fremtiden. Bagefter blev der budt på snacks og lidt at drikke.

    Der blev naturligvis behørigt reklameret for aftenens vinterjazz koncert

Om aftenen blev hele arrangementet sluttet af med en helt speciel vinterjazz koncert med John Butcher & Rhodri Davies (UK/WLS) + Jaleh Negari (DK) + Cejero Djs. Den betalte man for at overvære – og også det blev en fascinerende oplevelse.