Halloween i Tivoli er åbnet med nye gys - vind fribilletter og turpas !

Når Tivoli for 15. gang tager hul på Danmarks største Halloween event, som løber over 3 uger, bliver det bl.a. med 21.825 forskellige græskar samt et nyt udendørs område, man kalder for Kirkegaarden, hvor gæsterne bliver udsat for gys. Der er rullet over 20.000 græskar på plads, og nye scenografier ser dagens lysDet nye scary område er bevidst placeret i yderkanten af Tivoli for bedre at kunne sprede gæsterne ud over hele haven. Den officielle åbning af Halloween er festligt overstået, og monstre åbnede portene! I samarbejde med Tivoli springer vi med en lille konkurrence, hvor man kan vinde billetter til halloween !

Halloween i Tivoli finder sted fra 9. oktober til 1. november og følger alle COVID-19 restriktioner og anbefalinger, så gæsterne er sikret en tryg oplevelse

Nyt område inddraget til gys og hvin
På få år har Halloween i Tivoli udviklet sig til at blive den største efterårsbegivenhed i Danmark. Blandt gæstemagneterne i år er området med de Hængende Haver fra 1955, som forvandles til et scary-område med levende døde på Kirkegaarden. Tivoli forventer, at det trækker stikket hjem hos gæster med hang til gys sammen med Det Hjemsøgte, Tivolis scaryhouse. Programmet tæller også DM i kæmpegræskar, udskæring af Danmarks største græskar, børneforestillinger samt Monsters Night Out optog mm. 

Susanne Mørch Koch ny adm. direktør i Tivoli siger;

– Vi har øvet os hele sommeren på at give gæsterne en Tivoli oplevelse, som de kender den, samtidig med at vi har udviklet og forfinet et meget højt sikkerhedsniveau for gæsterne og de ansatte fortæller Tivolis nye administrerende direktør Susanne Mørch Kock. –  En af nyskabelserne bliver det nye uhyggelige område, Kirkegaarden, med udklædte skuespillere. Det har vi placeret i området ved De Hængende Haver langs Tivolisøen for bedre at kunne sprede gæsterne ud i hele forlystelseshaven.

Ni kæmper om DM i kæmpegræskar 2020 den 10 oktober
For 13. gang afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og konkurrencen foregår foran Nimb. I år er der ni deltagere i finalen, der finder sted lørdag 10. oktober klokken 11:30. Sidste år blev det Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et græskar på 446,3 kilo.

Oplev Halloween i Tivoli 2019 – fra den 11. oktober til den 3. november.

Vejret i år har været godt, så meldingerne fra græskar-deltagerne er, at de har ambitioner om at slå Danmarksrekorden på 589,4 sat i 2018. Der er mere end almindelig god chance for en ny dansk rekord i år. Måske endda også den nordiske rekord, der lyder på svimlende 857 kg.

Ny Tivoli APP betyder kort fysisk kø før besøg i scaryhouse

Alle forlystelserne er åbne under Halloween, og igen i år er der forlystelser, som kun er åbne i den anledning. Som f.eks. Det Hjemsøgte scaryhouse område i Skærsilden under Rutschebanen, hvor skuespillere optræder som uhyggelige karakterer i de mørke gange. Gæsterne skal være 12 år for at komme indenfor, samt bære mundbind pga. COVID-19. Det er ikke et sted for gæster med sarte nerver. Gæsterne stiller sig i digital kø foran Det Hjemsøgte, da de via Tivoli APP bestiller tid og kaldes ind, så de kun skal vente i kort tid.

For de mindste er der også tænkt sikkerhed ind

Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora optræder for de mindste med hele forskellige forestillinger: Pandekageskurken og forestillingen: ”Slik eller ballade”. Der bliver hver dag spillet fire forestillinger, og instruktøren bag forestillingerne er Susanne Breuning. For at kunne have fuldt styr på afstandskrav og det maksimale antal tilskuere, er de flyttet fra Plænescenen ind i Glassalen, hvor gæsterne kan sidde med tomme stole imellem sig, og der bliver aldrig lukket mere end 350 gæster ind til hver forestilling.

Monsters Night Out optog med 200 monstre 24. oktober
På den dato går det løs med ca. 200 monstre i Haven, når Monsters Night Out i to optog indtager Tivoli. De gennemført udklædte monstre med sår, hugtænder og bloddryppende effekter kommer for at teste scary områderne i Tivoli. De møder op foran Hovedindgangen til Tivoli kl. 18.30, for derefter at give sig i kast med Havens forlystelser, til skøn skræk og glæde for de øvrige gæster, der får en ekstra oplevelse.

Danmarks største græskar udskæres og tændes Allehelgensaften den 31. oktober

I anledning af Allehelgensaften bliver Danmarks største græskar udhulet og forvandlet til et scary-lysende kunstværk af dansk-amerikanske Malik Mabe, der er fløjet ind til lejligheden.

Gæsterne kan på tætteste hold se ham arbejde med kædesav, kniv og skraber og følge græskarrets forvandling. Temaet er scary. På Allehelgensaften bliver de største græskar vist frem med lys i. Udskæringerne foregår foran Nimb og begynder klokken 11:00 den 30. oktober og fortsætter den 31. oktober.

Gå ind og lyt til havedirektør Kasper Schumacher, som fortæller om klargøringen af Tivoli Halloween: tryk her – https://youtu.be/Sx0laIUrycY

Værd at vide om Halloween i Tivoli

 • Der sælges ca. 1386 meter candyfloss (3466 stk.) svarende til 22 gange Det gyldne Tårn´s højde 
 • Der sælges 30.328 kopper kaffe og sættes de oven på hinanden rammer de en højde 10 km
 • Hvis Tivoli stabler samtlige solgte franske hotdog ovenpå hinanden ville de nå højere op end Burj Khalifa (Dubai, verdens højeste bygning på 828 meter)
 • Der sælges mere end 500 kopper kakao med flødeskum, hvilket svarer til 11998 kopper
 • Der skæres mere end 30.024 skiver flæskesteg i hånden alene til flæskestegssandwich
 • Der bruges mere end 35 kilo majs til at poppe popcorn til gæsterne
 • Der håndsteges mere end 2.555 frikadeller
 • Der pyntes med 21.825 forskellige græskar i Tivoli til en skønnet vægt på i alt 64.995,00 kilo
 • Der er i alt 10.700 planter til Halloween (stauder, græsser, krydderurter, grøntsager mm)
 • Beplantede tage i alt 205 m2
 • Der er i alt 1900 halmballer placeret i Tivoli omkring Plænen

———————————————————————————————————————————————–

Konkurrencen:

I samarbejde med Tivoli springer vi med en lille konkurrence, hvor man kan vinde billetter til Halloween i Tivoli 2020.  Præmierne er 2 x 4 entré og turpas til de heldige. De kan bruges så længe Halloween i Tivoli kører – altså til og med den 1. november.

1/ Hvad er den skønnede vægt på de 21.825 græskar, man pynter med ? ____________

2/ Hvor mange frikadeller håndsteges ? _____________

3/ Hvad kalder man det uhyggelige område ? ____________________________

4/ Hvornår er Monsters Night Out optog ? _________________

Navn: __________________________

Adr.: ___________________________

Tlf.nr. _____________________

Send den besvarede løsning til fa@2700-netavisen.dk. senest søndag den 11. oktober kl. 18 !

God fornøjelse !

———————————————————————————————————————————————–