Har man ikke allerede sikret sig Husum Bogen - så bør man gøre det

Først skrev Helge Baun Sørensen bogen om Brønshøj, og i november sidste år kom så bogen om Husum. Et vigtigt opslagsværk om vor gamle bydel, som enhver herboende bør sikre sig, hvis ikke de allerede har gjort det. Måske specielt nye tilflyttere, så de lige kan få nogle historiske impulser ind under huden. Netavisen benytter stilheden i samfundet til at kigge nærmere på værket, og med 40 års baggrund i området, er det sjovt at nikke genkendende til en masse nostalgi.

    

Bogen er meget afvekslende. Der står både noget om villavejene, gamle kendte firmaer i bydelen, sportsklubber, aviser, biografen, ja der er hele paletten. Hyggelig og interessant læsning, for enten får man noget at vide, man ikke vidste før, eller også bliver gamle minder bare genopfrisket. Udover korte og fyldestgørende tekster suppleres det hele med illustrationer af enhver art.

Skal vi komme en anelse malurt i bægeret, så har bogens ellers fortræffelige forfatter glemt fabriksbygningen på Hustoftevej 15, som i mange år rummede industri af forskellig art.

                                                   

Bygningen er i dag lavet om til beboelsesejendom med syv ejerlejligheder.

 

Bogen er på 132 sider og koster 174 kroner. Den kan købes i Kulturhuset Pilegården, hos Dahls Bøger, Godthåbsvej 227 v/ Sallingvej eller ved at sende en mail til Lokalhistorisk Selskab – info.lhsbhu@gmail.com.

I bogens forord skriver Helge Baun Sørensen nogle sandheder om Husum, som mange altid har vidst, men som nu pludselig kommer på tryk. Læs blot her, hvad forfatteren skriver ..

Husum har umiddelbart ikke meget at prale af. Her er ikke en gammel kirke, et mindesmærke, et hotel, der er ikke et rådhus, en svømmehal eller noget andet, som rigtige byer kan prale af.

Skriver man “Husum” på nettet, er det Husum i Sydslesvig, der popper op, og straks myldrer det med tyske attraktioner i topklasse, gamle huse, badestrande, hoteller og et prægtigt slot.

Helge Baun Sørensen – har skrevet bøger om henholdsvis Brønshøj og Husum. (Foto: dr.dk)

Når der er villaer eller lejligheder til salg i bydelen, står der ikke Husum, men Brønshøj i annoncen, for Brønshøj er finere end Husum, sådan er det bare. Da man navngav veje i Brønshøj, var det efter herregårde på Sjælland, mens Husums veje fik navne efter landsbyer.

På alle punkter er Husum den lille i klassen, som ingen lægger mærke til og ingen regner med. Andre end de der måske bor der.

Det var blot et lille udpluk af forordet, men senere skriver Helge Baun Sørensen om de ting, Husum kan være stolt af. En dejlig indledning før man for alvor går ombord i bogen.