Husum Bibliotek var repræsenteret, da kulturministeren overrakte pris

Her ses de glade vindere ved prisoverrækkelsen sammen med kulturministeren fra v. : Rasmus Riiskjær (Husum Bibliotek, eReolen), Jakob Heide Petersen (formand for eReolen), Mette Bock (Kulturminister), Nanna Taudahl Kjær (eReolen), Susanne Iversen (eReolen), Emma Alnor (eReolen), Britt Skjoldborg (eReolen), og Karin Lund (eReolen). (fotograf ukendt)

Rasmus Riiskjær fra Husum Bibliotek var med, da Kulturminister Mette Bock den 24. januar overrakte Bibliotekernes Formidlingspris på Tønder Bibliotek. Vinderne af prisen var Tønder Kommunes Biblioteker og eReolen, der med deres nyskabende formidlingstiltag er på forkant både digitalt og i det fysiske biblioteksrum.

Rasmus Riiskjær fra Husum Bibliotek er en del af redaktionen bag e-reolen, Bibliotekernes fælles digitale tjeneste, og dermed var han på et vindende hold, da Bibliotekernes Formidlingspris 2018 skulle uddeles. ereolen stiller e-bøger og lydbøger gratis til rådighed for alle børn og voksne, men de har også gjort en kæmpe indsats for at formidle samtaler om bøger blandt læserne og samarbejdet med de lokale biblioteker.

Om Bibliotekernes formidlingspris

Bibliotekernes formidlingspris har til formål at sætte fokus på bibliotekernes store formidlingsindsats og deres bestræbelser på at gå nye veje for at tiltrække nye brugere og tilpasse formidlingen til de kendte brugergrupper.

Kulturminister Mette Bock og Rasmus Riiskjær fra Husum Bibliotek (Fotograf Nanna Taudahl Kjær)

Kulturministeren udpeger vinderen på baggrund af indstilling fra et uvildigt fagpanel. Panelet bestod i år af forfatter og foredragsholder Mads Nygaard, selvstændig bibliotekskonsulent Elsebeth Tank, og lektor Nanna Kann-Rasmussen.

Begge billeder er taget på Tønder Bibliotek.