Hvor mange kan huske de gamle butiksfacader i bydelen ?

     

Vi fortsætter serien om de gamle butiksfacader med at tage et smut til Islevhusvej 32 og 34, hvor ejendomsmægler Gordon Gelbek var med til at skrive historie på adresserne.

Det startede nemlig med mæglervirksomheden i nr. 34, og senere bredte det sig til begge sider. Da Gelbek havde overtaget Husum Bladet, kom redaktionen til at ligge til venstre – også i nr. 34,

I nr. 32 lå tidligere en bager og længere henne en frisør, men de blev efterhånden opslugt, og så kom mæglerbutikken til at fylde det hele. Sådan var det faktisk op til omkring midthalvfemserne, hvor der rykkede en kinesisk restaurant ind i hele 32. Dengang hed den FU YI, og det gjorde den faktisk helt op til for to-tre år siden, så blev den til HONG YU – med helt nye og meget engagerede ejere. I mellemtiden var Husum Bladet blevet slået sammen med Brønshøj-Husum Avis, og de lå på adressen indtil 1998, hvor avisen så rykkede over på Husum Torv. Det betød, at den kinesiske restaurant udvidede til venstre, som det ses på billedet.