Ikke alle jubler over, at gamle stolte træer bare fældes !

Der skrives en hel del på diverse debatsider om de gamle træer, som snart må lade livet ved Brønshøj Vandtårn til fordel for et kommende nyt spejderhus. Og det er bestemt ikke alle, der er enige. Vi har snuppet et par af de indlæg, som omhandler træerne ved vandtårnet.

I sidste uge fældede kommunen en kæmpe bøg på en legeplads i De Gamles By, kvalt i dårligt design. Nødråbene fra borgere og trækyndige der lød i to år, druknede i forvaltningssuppen. Ingen tog nogensinde ansvar.
Nu er vi så tilbage i suppen. Kommunen, fordelt på tre forvaltninger, har givet grønt lys til at bebygge en grund med en tæt bevoksning af 100 år gamle træer. Der skal bygges både nær og under dem. En stor to etagers spejderbygning, parkeringspladser og læringscirkel, med al den tunge færdsel og gravearbejde, der følger.
Igen bygger man altså til børn på en grund med gamle træer, uden at have undersøgt følgerne. Og de er potentielt katastrofale. En ekspert i risikotræer peger på, hvor urealistisk det er at gennemføre projektet uden at fælde en stor del af træerne. Trafikken i forbindelse med anlæg og byggeri vil komprimere jorden omkring de gamle rødder, og den planlagte læringscirkel direkte under de gamle træer, kan slet ikke gennemføres uden at skade de bærende rødder. Det hele er en opskrift på risikotræer.
Ingen ønsker risikotræer i nærheden af børn. Men kommunen bliver alligevel ved med at opføre sig totalt uansvarligt. De har givet børnene en urealistisk byggegrund, uden at overholde de gældende regler og politikker (planlov, træpolitik, strategi for bynatur). Og nu hvor borgerne så er endt i en kæmpe konflikt,
mødes de med en kommunal mur af tavshed. Børnene fortjener bedre. Borgerne fortjener bedre.
Status: Alle er ulykkelige og mens der ankes og knokles for bevarelsen af de gamle træer, står borgerne vagt om dem. Underskriftindsamlingen for bevarelsen af træerne har i skrivende stund nået 757.
(Foto: Red Byens Træer)

 

Men her er en nærmere udlægning af projektet fra Bellahøj  21st Barking:

og læs mere detaljeret omkring spejderhuset og de gamle træer på vandtårnsgrunden.