Indiske toner i Pilegården

Den Indiske Ambassade byder københavnerne på en gratis koncert med klassisk indisk musik med de velrenommerede Kanchana Sisters i Kulturhuset Pilegården onsdag den 29. maj kl. 19.

Kanchana Sisters er en af de mest fremtrædende vokalduoer inden for den klassiske indiske musik. De stammer fra en familie af musikere og indledte deres musikalske rejse i en alder af blot tre år med undervisning af deres far, den berømte violinist ‘Karnataka Kalashri’ Kanchana V. Subbarathnam.

De klassisk uddannede søstres speciale er “Avadhana Pallavi” – en klassisk måde at synge komplekse kompositioner på, hvor de fastholder to forskellige rytmiske mønstre simultant, hvilket betegnes nadai indenfor den karnatiske musik (svarende til det man kalder polyrytmik i den vestlige tradition). De bruger hænderne til at fastholde de to forskellige rytmer samtidig og har begejstret tusindvis af connaisseurs både i hjemlandet og udenfor Indien.

Søsterenes stemmer bliver ledsaget af perkussioninstrumentet Mridangam  og violin til koncerten.

Klassisk indisk musik

Der er to begreber, man ofte støder på i indisk klassisk musik. At musikken er Hindustani eller Karnatisk. Det hentyder til, om musikken har rødder i Nordindien (Hindusthan) eller Sydindien (Karnataka m.m.). Den karnatiske klassiske musik er væsentligt mere rytmisk.

Koncerten er gratis, men man skal have en billet. der er få billetter tilbage på pilegaarden.kk.dk. Koncerten er arrangeret i samarbejde med Den Indiske Ambassade og foreningen for herboende Indere, Indians in Denmark.