Jovist savner vi 100 års fødselaren den gode gamle pølsevogn på både Brønshøj og Husum Torv

Ja tænk engang – mandag er dagen, hvor vores elskede pølsevogn fylder 100 år ! 

I Brønshøj og Husum var det i sin tid ikke svært at finde en pølsevogn, hvis man blev lidt lækkersulten, for begge torve havde en stående. Det var både hyggeligt og rart, for så fik man en lille pause og måske en lille snak med pølsemanden, mens man indtog en lækker hotdog eller blot en pølse med brød. De tider er imidlertid afsluttet. Senest havde vi pølsevognen på Brønshøj Torv, men den led jo en krank skæbne for et par år siden, så det går vi hurtigt hen over. Det skulle nødigt blive et debatemne igen ! I Brønshøj kan man dog heldigvis i dag nyde en pølse eller lignende ved siden af Fakta Søholm, hvor der er opstillet en fast pølsevogn.

Læs her hvad TV2 blandt andet skriver på 100-års fødselaren:

Pølsevognen havde sin storhedstid i 1960’erne og 1970’erne. Siden er det kun gået ned ad bakke for den danske pølsevogn. I dag er det 100 år siden, at der første gang trillede en pølsevogn ud i Københavns gader. Siden er en ‘hotter med det hele’ blevet en yndlingssnack på farten og allemandseje. I dag rummer den rullende restaurant nostalgi og kulturarv.

Men pølsevognen er i krise.

Der bliver færre og færre vogne. Hvor der i 60’erne og 70’erne var cirka 700 pølsevogne, er der i dag cirka 100. Alternativerne bliver flere og sundere, og for nylig udkom Sundhedsstyrelsen med nye kostråd, der dikterer mindre kød for klimaets skyld.

Lad os håbe pølsevognen overlever, for den må da aldrig helt forsvinde !

Stort tillykke med de 100 år !