Jul i Tivoli for 25. gang - det fejrer vi med årets første julekonkurrence med fine præmier

I år åbner portene for 25. gang for Jul i Tivoli, der siden starten tilbage i 1994 har haft 19.472.000 gæstebesøg. Gæsterne kan i år bl.a. se frem til, at Tivoli tænder op mod en 1 million lyspunkter, nye lys- og snescenografier samt premiere på et projekteringsshow på Koncertsalens facade. Årets satsning i Koncertsalen bliver gensynet med ”Nøddeknækkeren”, som ubetinget er Tivolis største og dyreste balletopsætning nogensinde, hvor Dronning Margrethe står bag scenografien og kostumerne. Det nuværende Jernbanetema udvides med flere hundrede meter togspor omkring Det store Springvand. Vi præsenterer i samarbejde med Tivoli en julekonkurrence med fine præmier (se slutningen af artiklen).   

Tivoli juler fra lørdag den 17. november til og med den 31. december, hvor der på årets sidste dage afvikles Fyrværkerifestival, der bliver en hyldest-afslutning på Havens 175-års jubilæum.

Premiere på projekteringsshow på Koncertsalens facade
Nøddeknækker figurerne, der er tegnet af Dronning Margrethe møder gæsten ved Hovedindgangen, og i år er der endnu mere sne rundt om i Haven, der skal sikre vinterstemningen. Der bliver premiere på et stemningsfuldt projekteringsshow, der hver dag kan ses på Koncertsalens ikoniske facade. Med afsæt i bygningens detaljer bruges Koncertsalen som lærred for et pixel-mapping-show, der tager gæsten med på en rejse i lys og lyd.  Undervejs dukker der både nisser, ballerinaer og overraskelser op. De levende billeder folder sig ud over 200 m2 og er akkompagneret af Tjajkovskijs udødelige Nøddeknækker-musik.

– Vi har i år valgt at lade julelyset tale og har store forventninger til hvad gæsterne siger til de mange juletræer med lys fra top til tå men også projekteringsshowet på Koncertsalen rå mure siger Tivolis pressechef Torben Plank. – Der er noget for enhver smag også for de mest kræsne. Vi tør godt garantere, at det bliver overordentligt svært at gå hjem fra Tivoli uden at være kommet i julestemning.

Jul med vokseværk
Sidste år byggede Tivoli en komplet jernbanestation på Plænen med 2 spor, et par autentiske damplokomotiver og flere rækker med passagervogne og stationsbygning.

Jul i Tivoli 2017. Hjulkøbing Stationsbygning Tog

Nu udvides oplevelsen betragteligt, med flere hundrede meter lange togspor i plænespringvandet, med forskellige toge, som kører rundt om det 20 meter høje juletræ. I Tivoli kan gæsterne stige om bord i de rygende damplokomotiver med vogne, der holder klar til afgang på perronen i Hjulkøbing. Alle forlystelserne med 175-års jubilæumsforlystelsesnyheden Tik Tak i spidsen kører også under Jul i Tivoli.

Gensyn med Nøddeknækkeren
I Koncertsalen kan publikum genopleve ballet for hele familien, når Tivolis Nøddeknækker sættes op for fjerde gang fra den 23. november. I Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren danner Haven rammen om den unge Claras drømmeverden og en verden fuld af dans og musik anført af Tivoli-ikonerne Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer, som danner rammen om Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixens, koreografi. Trin og kongelige klæder bliver akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, som med Tjaikovskijs musik leverer tonerne til julefortællingen.

Julesødt, julepynt og julegaver på årets julemarked
Mellem glimtende julelys og snedækkede træer kan gæsterne gå på opdagelse blandt 50 boder på Tivolis julemarked. Her er der sørget for pynten til årets juletræ og masser af muligheder for at få julegaverne i hus med en æbleskive i den ene hånd og gløgg i den anden. Julemarkedets boder er fyldt med alt fra søde sager og varme drikke til strik, læder og delikatesser, som er klar til at blive pakket ind og lagt under træet.
Der er også mulighed for at tage lidt af Tivoli med hjem i decemberstuen.

Fyrværkerifestival i 175-års jubilæets tegn

Tivolis arrangerer Fyrværkerifestival for 14. gang. Dette års festival bliver en hyldest til Tivolis ikoner i anledning af, at forlystelseshaven i år har 175-års jubilæum. Der lægges ud med at hylde Pjerrot, hvor farverne rød og sølv bliver gennemgående og herefter får Columbine og Harlekin deres eget fyrværkeri, hvor blå, gul og grøn fremhæves. På festivalens sidste dag som også er Nytårsaften, bliver det Tivolis grundlægger Georg Carstensen, der kommer til at stå for skud. Festivalen skydes i gang den 25. december kl. 20.45 og afsluttes med det store Nytårsfyrværkeri den 31. december kl. 23.00.  

_________________________________________________________________________________

Julekonkurrencen:

Der er fine præmier på spil i årets første julekonkurrence i netavisen, så kom bare i gang her og nu !

Besvar følgende fire spørgsmål – som alle har relation til artiklen ovenfor. Når det er sket, så send løsningen til fa@2700-netavisen.dk – jo før – jo bedre ! Husk at mærke svaret TIVOLIJUL ..

1/ Hvornår begynder man at jule i Tivoli ? ___________________________

2/ Hvor mange gange har man fejret jul i Tivoli ? ______________________

3/ Hvem står bag scenografien til Nøddeknækkeren ? ____________________________

4/ Hvor mange boder er der i Tivolis julemarked ? ____________

Navn:_____________________________

Adr.: _____________________________

Postnr.: __________________

Tlf.:  __________________

Konkurrencen kører til og med fredag den 23. november kl. 12.00.

  1. præmie:  2 billetter til Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal den 28. november kl. 19.00 inkl. entré til selve Jul i Tivoli.
  2. præmie:  4 x 2 entré og turpas til Tivoli (Der vil være 4 heldige, der kan vinde 2. præmien) !!

Vinderne vil blive kontaktet direkte.

God fornøjelse !

_________________________________________________________________________________