Juncker: Min familie og jeg har forlængst tabt vores hjerter til Brønshøj

Christian Juncker har vind i sejlene indenfor musikkens verden, og han har travlt for tiden med at nå sine mange forskellige sangjobs rundt om i landet. Ikke mindst efter Corona krisens nedlukninger af diverse spillesteder. Men han elsker det. At tilbagelægge adskillige kilometer på landevejen er lige ham. For nylig var Juncker gæst i Go’morn Danmark på TV2, hvor han både fortalte om sin succes og gav et par numre.

Morgenhygge på TV2

De seneste godt 12 år har Juncker sammen med sin lille familie haft base i Brønshøj. – Og det er noget, vi sætter stor pris på, fortæller han til netavisen. – Faktisk er Brønshøj det sted i dag, jeg har boet længst i hele mit liv, og vi har helt taget bydelen til vores hjerter. Derfor var det også en ekstra særlig ære at få den opgave, at skulle skrive en sang til Brønshøjs 100 års jubilæum. Det var for mig et uhyre ambitiøst projekt, for jeg følte jo en vis forpligtelse. At skrive en sang til sin fodboldklub, det er bare så stort. Så den måtte ikke blive andet end god, og på de tilkendegivelser jeg har fået siden lanceringen, tror jeg, den har ramt plet. Og det er jeg stolt af. Sammen med min dreng var vi på Tingbjerg Ground for at se BB spille, og mens vi stod der, kunne man pludselig høre min sang ud gennem højtalerne på stadion. Sønnen knugede min hånd, og vi holdt om hinanden. Det var et stort og for mig rørende øjeblik.

Det betyder meget for mig at deltage i så meget lokalt som muligt, fortæller Juncker, og snart sker det igen

Christian Juncker kommer oprindelig fra Holstebro men er opvokset i Odense. Han er 45 år gammel, gift og har to børn, en dreng på 11 og en pige på 16 år.

Som de fleste andre drenge har han altid været vild med fodbold og kender selv til problemet at holde af to klubber, som er arvefjender og konkurrenter. – Jeg er jo OB tilhænger, og så var det jo meget normalt, at man hadede “de rø’e” fra B. 1909. Men det gjorde jeg ikke, for det var min morfars klub. I dag er Brønshøj mit favorithold, men skulle de møde OB, så ville jeg holde mig lidt i baggrunden og være helt neutral. Min egen fodboldkarriere er forholdsvis nem at komme over. Jeg har spillet i en del mindre klubber som f.eks, B67 i Odense – men kunne altid skifte på en “fri transfer”, og det benyttede jeg mig af, siger Juncker med et stort smil. Problemer med knæet satte imidlertid en automatisk stopper for legen, og så blev al koncentrationen overladt til musikken.

Christian Juncker har gennem flere år haft mange hits, og senest har han med glans løst endnu en stor opgave, at lave titelsangen til TV-2 programmet “Kurs mod nord”. Tidligere lavede han også sangen “Havanna” til serien “Kurs mod fjerne kyster”. Og ellers er “Mogens og Karen” fra 2004 en af de mange ørehængere fra hans hånd.

Flere gange har Juncker optrådt i bydelen, og han gør det igen den 12. september, når der afholdes lokal sangskriverfestival i Pilegården. – Ja jeg blev kontaktet af folkene bag, som spurgte, om jeg kunne tænke mig at være med, og det kunne jeg da kun sige ja til, siger han.

Vi vil på netavisen følge op på sangskriverfestivalen senere.