Konkurrence for børn i anledning af Brønshøj Vandtårns 90 års fødselsdag !

Torsdag den 28. maj kan et bemærkelsesværdigt tårn i Københavns horisontlinje fejre sin 90-års fødselsdag.

Selvom Brønshøj Vandtårn fejrer sin runde fødselsdag midt i en coronatid, hvor det er svært at mødes til en fejring, så skal den fredede betonbygning på Brønshøjvej ikke snydes helt. Derfor er alle bydelens børn i disse dage inviteret til en tegne- og syngekonkurrence for tårnet.

Det eneste man skal gøre er at tegne den flotteste, mest van(d)vittige og fantasifulde tegning af Brønshøj Vandtårn, eller synge/indtale en hilsen. Vinderen af konkurrencen får et eksemplar af spillet “Sigurds Danmarks Historie” og kommer måske på plakaten for fødselsdagen næste år. Tegninger og sange bliver vist frem på vandtårnets Instagram og Facebook.
Tegningerne cykler man forbi og afleverer i Vandtårnets postkasse på Brønshøjvej 29 senest 25. maj kl. 12. Sange og beskeder indtaler man også inden denne dato på https://ech.ooo/vandtaarn.

    Vandtårnets postkasse på Brønshøjvej 29 senest 25. maj kl. 12   

Man skal huske at skrive fornavn og alder på tegningen og et telefonnummer på en af sine voksne bagpå. Og så kan man læse mere om konkurrencevilkårene på pilegaarden.kk.dk.

Virtuelt vandtårn

Som så mange andre kulturhuse i Københavns Kommune har Brønshøj Vandtårn været ramt af nedlukning grundet coronavirus. Det har en række digitale tiltag imidlertid søgt at råde bod på. Totalinstallationen The Wetland Project lukkede flere uger før tid, men som erstatning herfor kan man tune ind på en hjemmeside og få sig lidt langsom radio hjemme i stuen med 24 timers dyre- og naturlyde og et nøje tilpasset farvespektrum pulserende fra computerens skærm.
Når mørket sænker sig, kan man desuden besøge Højlys og lege med lyset i de små runde vinduer i toppen af vandtårnet sammen med sine naboer i Brønshøj. Man kan også prøve at gå en virtuel gåtur i vandtårnet til lyden af Yann Coppier og Runar Magnussons Edition#3 med lydkunst skabt specifikt til Vandtårnet.
Man kan finde links på pilegaarden.kk.dk