Lokal historie - En stærk socialdemokratisk kvartet !

Kig godt på dette historiske foto. Fire lokale socialdemokrater med hud og hår til en socialdemokratisk kongres sandsynligvis i Falkonercentret. Fra venstre Flemming Bøgh Larsen fra Stenløsevej, Bardi Lau Lauritzen fra Husumvej, Bent Hansen fra Brønshøj Kirkevej og Harry Andersen fra Frederikssundsvej. En kvartet af energiske og flittige politikere, hvor af en af dem – Bent Hansen – senere fik en ministerpost om end i en kort periode. Netavisens redaktør nåede faktisk at arbejde under Bent Hansen, da han sad og havde ansvaret for redaktionen på Dagbladet Aktuelt i tresserne. Havde også fornøjelsen at lave en god historie med ham fra hjemmet på Brønshøj Kirkevej. Ingen af de fire glemte nogensinde, hvor de kom fra – en klassisk S-kvartet af den gamle skole.

Lidt mere om Bent Axel Valdemar Hansen:

(Født 7. november 1931 i København, død 10. januar 2000 i Brønshøj).

Han var chefredaktør på Aktuelt fra 1965 til 1981 og presse-og informationschef i Specialarbejderforbundet i Danmark fra 1982 til 1995. Han var ligeledes socialminister i Regeringen Anker Jørgensen S fra 30. december 1981 til 27. april 1982.

Bent Hansen er endvidere forfatter til bogen Velstand uden velfærd, der er en kritik af velfærdssystemets tendens til at reproducere de sociale mønstre. Det er f.eks. ikke arbejderbørnene, som bliver akademikere, men oftest børn af akademikere. På denne måde legitimerer velfærdsstaten klassesamfundets fortsatte beståen. Bogen betragtes i dag som en klassiker inden for dansk politisk sociologi.

Bent Hansen er begravet i den ny fællesgrav på Bispebjerg Kirkegaard.