Ny advokat til advokatvagten på Husum Bibliotek

Husum Bibliotek har været uden en advokatvagt i et stykke tid, og er derfor glade for at kunne byde velkommen til bibliotekets nye advokat, Betina Bak, der starter onsdag den 5. september 2018. Advokatvagten vil være åben den første onsdag i måneden og foregå på Husum Bibliotek, Frederikssundsvej 290 i Brønshøj.

Husum Bibliotek har et ønske om at kunne tilbyde gratis rådgivning til borgere i Husum, hvor man kan få en vurdering af et juridisk problem og blive vejledt om, hvor man kan gå videre med sagen i retssystemet. Advokatvagten giver alene mundtlig rådgivning. Man kan derfor som udgangspunkt ikke få skrevet breve, ansøgninger eller dokumenter, men Advokatvagten kan vejlede om, hvor man kan få det gjort. Ligeledes kan Advokatvagten oplyse om reglerne om fri proces, offentlig retshjælp, retshjælpsforsikring og adgang til klagenævn og andre institutioner.

  Advokat Betina Bak – ny advokat på Husum Bibliotek

Betina har sit eget advokatkontor – advokatkontoret Bak & Lyster – som har til huse på Nikolaj Plads i hjertet af København. Det er et advokatkontor, der har speciale i sager om samvær, forældremyndighed og bopæl, sager om anbringelse af børn uden for hjemmet, andre sociale sager og flygtningesager.

Betina Bak har stor erfaring inden for områderne, da hun inden hun startede sit advokatkontor har arbejdet 12 år i henholdsvis en kommune, statsforvaltningen og i ankestyrelsen. Her har Betina siddet på ”den anden side af bordet”, og det har givet hende en unik mulighed for at forstå systemet indefra. Det giver hende en større forståelse for, hvordan systemet arbejder, hvilket hun kan bruge i sit arbejde i dag som advokat. Hun har i sit arbejde som advokat stor fokus på at give en professionel rådgivning. Henvendelser til advokatvagten skal ske ved personligt fremmøde, og kan ske helt anonymt.

Betinas ønske om at hjælpe netop borgere i Husum med gratis juridisk rådgivning er ikke en tilfældighed men hænger sammen med, at hun selv bor i Husum med sin familie.