Og hvad blev der egentlig af Mosehuset ved Hareskovvejen ?

Vi er nok ikke de eneste, der har undret os over, hvad der egentlig er blevet af Restaurant Mosehuset på Hareskovvejen ved Mosesvinget. Netavisen var forbi tidligere på ugen, og det blev vi faktisk ikke meget mere kloge af. Derfor prøvede vi at finde ud af, hvad der egentlig sker i det gamle hus, hvis der overhovedet sker noget. Og vi kan konstatere, at huset fortsat har liv – om end på en helt anden måde.

Helt tilbage i 2013 lejede Storkøbenhavns Jagtforening sig ind på en langtidskontrakt med Københavns Kommune, og det fungerer fortsat i bedste velgående. Indtil da havde forskellige restauratører gennem tiden kørt eller forsøgt at køre det hyggelige traktørsted ved mosen.

Men specielt i de senere år skiftede stedet lejer det ene øjeblik efter det andet, og det var kommunen blevet godt træt af. Jagtforeningen havde haft domicil flere steder i København, men man savnede et sted, hvor man for alvor kunne så sig ned. Det viste sig, at Mosehuset passede som fod i hose, og den dag i dag er man meget glade for basen.

Nu skal man så endelig ikke tro, det er det rene wild west med masser af våben, når man er forsamlet i Mosehuset. Faktisk findes der ikke et. Alligevel har man forpligtet sig til at regulere de vilde mink i mosen, men det foregår med specielle fælder. Og der ryger en hel del hvert år. Minken har huseret og generet alt fugleliv i mosen, men det har jagtforeningen ganske godt styr på i dag.

De har masser af arrangementer i Mosehuset. Også om vinteren. Derfor behøver ingen at spekulere på, om det kære mosehus overlever. Det gør det. Og så er man for øvrigt også involveret i det årlige Mosetræf, hvilket alle parter er glade for.