Oplev fuldmånekoncert live fra vandtårnet hjemme i dagligstuen

Foto: Mathias Kluge

Lørdag den 27. februar kl. 20 kan man se med hjemme i stuerne, når en koncert med de to anerkendte musikere Tobias Elof og Jonathan Bremer bliver livestreamet fra Brønshøj Vandtårn.

Mens fuldmånen langsomt toner frem på himlen over Brønshøj Vandtårn, finder der et meditativt og organisk møde sted mellem ukulele og kontrabas og mellem nordisk roots og jazz inde i den gamle betonbygning. Koncerten skulle have været afholdt den 17. februar og med publikum til stede i tårnet, men i stedet rykker tonerne og vandtårnets lange efterklang nu ind på skærmene rundt omkring i bydelen.

Med mere end 20 års erfaring i at performe og komponere på ‘ukulelen, – en bachelor i traditionel musik fra folkemusikkonservatoriet, to DMA Folk-nomineringer og turnéer rundt i Europa og Asien – er Tobias Elof’s musik blevet en etableret del af folkemusikscenen. Med inspiration i sine nordiske rødder lægger Elofs intime og organiske lyd op til fordybning. Elof ønsker at skabe en opposition til den larmende verden og fordre lytteren til en rolig sindstilstand.

I juni, 2017 udgav han sit debutalbum “Settle Down” (Raske Plader). En plade der blev til over flere års samarbejde med musikere som Morten McCoy, Jonathan Bremer, vokalkvartetten Åkervinda samt lydteknikeren Jonas Nakel.

Med sig har Tobias Elof den anerkendte kontrabassist Jonathan Bremer, der har turnéret med Niels lan Doky og som mange kender fra duoen Bremer/McCoy.

– Elofs debutalbum trækker på de Nordiske rødder. Det er komfortabelt, afslappende og flydende at lytte til. Det er naturmusik. Musik hvor du kan høre træerne gro, solen skinne og fuglene fløjte. Sådan beskrev Niels Overgård Tobias Elofs lyd på jazznyt.com. Og er det ikke lige, hvad man kan have brug for i pandemiske tider?

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Musikudvalg. Man kan finde liveventet på Brønshøj Vandtårns Facebookside.