Så blev træerne tændt - julestemning ved midnatstid i Brønshøj og Husum

Officielt skulle Brønshøj Torvs juletræ tændes fredag, og Husums på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej lørdag. For førstnævntes vedkommende gik det som annonceret, mens Husum tyvstartede, så begge træer kunne stråle op i nattehimlen, som det blev oplevet af vores fotograf Christian Christensen.

Juletræet på Brønshøj Torv i al sin pragt ved midnatstid mens tågen er med til at give en speciel stemning

Han var forbi ved midnatstid og tog billeder af begge juletræer. Som han fortæller, var det en meget speciel stemning, der hvilede over begge steder. Tågen havde indfundet sig, og det gav tanker om den forunderlige situation vi alle er og har været i det meste af året med hensyn til Coronaen, som alene har forandret så mange ting. – Jeg kunne ikke lade være med at tænke på den normale traditionelle juletræstænding i bydelene med fest, mange mennesker og rigtig julestemning, og så stå her nu – hvor jeg skulle fotografere de tændte juletræer uden nogen i nærheden. Det var så specielt og gjorde stort indtryk på mig. Året 2020 passerede ligesom revy i mine tanker med alt det, den modbydelige sygdom har ødelagt og forandret. Men jeg tænkte også med en vis glæde og forventning på den vaccine, hele verden venter på, og som forhåbentlig snart indfinder sig.

Husums juletræ – ikke på torvet – men på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej lyste godt op i natten

Begge juletræer et harmoniske og smukke, og der skal lyde stor ros til juletræskomiteerne i Brønshøj og Husum. De havde set frem til den traditionelle tænding med masser af forventningsfulde mennesker, men måtte grundet restriktionerne “smugtænde” træerne, så der ikke opstod større forsamlinger. Jo 2020 vil være et år, ingen nogensinde glemmer.