Team Servicehunden - hvad er nu det for noget ?

Hunde kan meget andet end blot at være kæledyr. Det kan man i høj grad tale med om i Team Servicehunden, hvor man tager hunde ind og “uddanner” dem til forskellige vigtige opgaver. Allerede på nuværende tidspunkt har projektet gavnet flere mennesker, som pludselig igen har fået en hverdag, de kan glæde sig over. Når vi bringer historien her i netavisen, er det fordi, Team Servicehunden har et lokalt islæt, og fordi vi mener, den kan have interesse for mange. Men læs her mere om, hvad det hele står for og går ud på.
Tilliden til Team Servicehunden bliver større og større for hver dag 
Og det er ingen tilfældighed, at interessen vokser og vokser for Team Servicehunden. Flere og flere har nemlig fundet ud af de kvaliteter, der bydes på. Et team i rivende udvikling, og som ikke er bange for at hente yderligere inspirationer udenfor landets grænser og hele tiden at dygtiggøre sig.
Her ses de to instruktører i Team Servicehunden Tibbe og Catja, da de var i Go’morn på TV2 tidligere i år
For eksempel er Team Servicehunden de første i Norden, som har taget den amerikanske model om hunde bag tremmer til sig. Således har man det seneste år haft et meget spændende projekt i samarbejde med Søby Søgård Fængsel på Fyn. En utrolig lærerig rejse, hvor nøgleordene har været resocialisering, uddannelse og hunde.
På nuværende tidspunkt har det vist sig at være en kæmpe succes, og Team Servicehunden venter nu i spænding på forskernes resultat efter evaluering.
Helt konkret har de første fem hunde forladt fængslet, og tre af dem er på vej videre som servicehunde.
To nye hvalpe er netop “indsat”, og yderligere to er på vej.
Siden starten har Team Servicehunden vakt så stor interesse hos medierne, at det er blevet til adskillige artikler i landets aviser samt diverse TV interviews på landets kanaler. Det har så yderligere givet adskillige henvendelser fra private og offentlige institutioner, som har ønsket yderligere oplysninger omkring teamet og dets arbejde.
Og hvem kan så have glæde af Team Servicehunden ?
Mange forskellige typer mennesker kan have stor glæde af en hund fra Team Servicehunden.
Det kan være personer med bl.a. – angst- social angst- panik angst – agorafobi – autisme – asberger – OCD – ADHD – borderline – depression – mareridt – PTSD – stressrelaterede tilstande og narkolepsi. Der ud over har man erfaring med førerhunde og hunde til fysisk handicappede og epilepsi.
Hvad kan en servicehund så hjælpe med ? 
At færdes trygt i det offentlige rum – mindske medicinforbrug – opretholdelse af nattesøvn – struktur i hverdagen – faste rutiner, samarbejde og selvstændighed.
Alt det er noget af baggrunden for Team Servicehundens succes ! Man kører hele tiden efter de mest væsentlige ting, for temaet er hele vejen igennem – livskvalitet og succes – bedste match – høj faglighed – respekt for det enkelte menneske – viden og forståelse om de enkelte diagnoser – trygge rammer – omsorg – etik og moral og situationsfornemmelse .
Team Servicehunden påtager sig ad hoc opgaver, relations arbejde  og er til enhver tid omstillingsparate.
Så ingen behøver at være i tvivl om, hvem man skal kontakte, hvis man er interesseret i en uddannet servicehund med alle de nævnte færdigheder.
Det er planen næste år, at Team Servicehunden rejser til USA, hvor man i dag har gode kontakter i fængsler og flere foreninger, der træner servicehunde. Alt sammen som et led til at dygtiggøre teamet yderligere.
Vi bringer her en lille video om Molly, der under sin uddannelse kommer på besøg hos sin kommende ejer.
På den måde sikrer Team Servicehunden en god relation, og i sidste ende en tryg overlevering.
Gå evt. ind på Team Servicehundens hjemmeside på facebook og læs mere: