Tommy Seebachs flotte musikkarriere tog afsæt fra Dyssevænget i Husum
Den 31. marts var det 17 år siden, Tommy Seebach forlod denne verden bare 53 år gammel. Med ham mistede vi en af de dygtigste og mest talentfulde musikpersonligheder indenfor populærmusikken. Men heldigvis lever hans musik stadig – og sønnen Rasmus fører navnet videre.
Netavisens redaktør serverer en drink for Tommy Seebach i midten af 80’erne. Læs mærke til hårmoden på det tidspunkt – og ikke mindst overskægget ..
Hvor mange er mon egentlig klar over, at Tommy levede adskillige af sine tidlige år i Husum, nærmere bestemt i Dyssevænget. Det var her fra tilløbet blev taget til den flotte musikalske karriere, han fik. Først i et pigtrådsorkester og senere som solist. Tommy var elev på Korsager Skole, og også der blev man klar over, at denne knægt kunne noget med musikken.
Det var nok tiden hos en anden Brønshøj-dreng, Ole Bredahl, som udviklede den unge Tommy. Han blev medlem af Sir Henry & his Butlers og spillede der i adskillige år. Her gjorde han sig også bemærket som komponist og sanger, hvilket gav gruppen flere hits, som senere blev klassikere fra den tid. Senere lavede han bandet Los Valentinos, hvor man rigtigt kunne høre Tommys kvaliteter på keybordet.
I midten af 70’erne valgte han at prøve som solist. Tommy havde allerede i Sir Henry-tiden åbenbaret en kommerciel og iørefaldende linje, og den fortsatte han resten af karrieren. Alle poptilhængere kendte hans navn og kvaliteter, men først i 1979 fik han det landsdækkende gennembrud som deltager i dansk melodi grandprix med Disco Tango, som han selv havde komponeret og Keld Heick var tekstforfatter til. Det blev langt fra en enlig svale. Tommy vandt faktisk den årlige konkurrence tre gange i alt – men deltog i endnu flere med pæne resultater. Krøller eller ej blev hans anden grandprix sejr, og det hele sluttede med Under stjernerne på himlen, som han vandt med i 1993. Desværre fik den ualmindelig smukke sang en bundplacering ved det internationale grandprix, og det knækkede Tommy, fordi Danmarks Radio nærmest gav ham skylden for fiaskoen, hvilket jo var komplet latterligt. Først efter hans død i 2003, prøvede man fra DR at råde bod på skaden og den latterlige opførsel ved at lave et mindeprogram for ham.
I dag lever Tommys sange i bedste velgående. Sønnerne Rasmus og Nicolai har arvet deres fars talent indenfor det musiske, og de fører traditionerne videre. Rasmus på scenen og Nicolai bag mixerpulten i studiet.
Journalisten og forfatteren Per Kaae har skrevet bogen om Tommy Seebachs liv
Tommy havde faktisk meget at gøre med Brønshøj gennem det meste af karrieren. Hver gang han skulle bruge en pressemeddelelse, ringede han f.eks. til netavisens redaktør, der på det tidspunkt var udgiver af Brønshøj-Husum Avis. Som oftest i sidste øjeblik – men hjælpen fik han hver gang. Selv “betalte” han tilbage senere, da netavisens redaktør fejrede sin 50-års fødselsdag i Fladsåhallen i Sydsjælland. Her mødte han op og underholdt de mange gæster under hele festen.
Vi er mange, der stadig savner Tommy. Hans seneste år var ikke en dans på roser, og den 31. marts 2003 kunne hans hjerte ikke mere. Han spillede fast som selskabsmusiker på Bakken. På vej der til faldt han om i Dyrehaven med et hjerteanfald og døde bare 53 år gammel.