Trods Coronakrise kommer der juletræ i både Brønshøj og Husum

– men det bliver en ren discountudgave, når træerne skal tændes. Hverken Brønshøjs eller Husums juletræskomité laver noget festivitas i forbindelse med tændingen, selvom det bryder årtiers juletradition. Man tør ikke løbe risikoen med for mange mennesker samlet.

Sådan så det ud sidste år, da juletræet i Husum blev tændt på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej.

Så der kommer ingen borgmester, der bliver ingen julemænd og nisser, ingen musik eller godteposer. Men vigtigst er trods alt, at begge bydele får det årlige juletræ. – Vi er virkelig kede af, at det bliver en skrabet udgave af juletræstændingen, siger Johnnie Jørgensen fra Husum Juletræskomité. – Men vi tør ikke løbe den risiko, at samle så mange mennesker, når Covid 19 fortsat udgør en stor fare. Vi var ellers helt klar med et hyggeligt juleprogram, som vi plejer hvert år, men det får så vente, til der atter er normale tilstande.

Næsten samme melding kommer fra Jes Haslund Bisgaard, Brønshøj Juletræskomité. – Ja det bliver i år en mager omgang, men vi er da trods alt glade for, at Brønshøj Torv får sit juletræ, det er det vigtigste. Men alt var ellers klar til den traditionelle tænding med alt juleriet. Det må vi så vente med til næste år.

Masser af mennesker på Brønshøj Torv traditionen tro til juletræstændingen sidste år. 

Brønshøj Torvs juletræ tændes fredag den 27. november, mens Husums tændes lørdag den 28. november.