Trods hårde tider reddede Pejsegården Charity julen for mange lokale familier

Der hænger stadig meget sorte skyer over Pejsegården i Husum. Situationen lige nu ser ikke alt for opløftende ud, men trods problemerne tror man på, at de gode tider kommer tilbage. Netavisen har haft en snak med stedets leder Ronnie Handskemager for lige at tage pulsen på den aktuelle situation, og den var både deprimerende og opløftende på én gang.

Men lad os tage det bedste først. Pejsegården Charity gennemførte nemlig trods trængselstiderne det julearrangement, man havde lovet adskillige lokale familier at holde kort før jul.

Her er frivillige i gang med at pakke gaver ind og gøre klar til seancen med de 27 lokale familier

Prøv at gå ind på dette link, hvor Ronnie Handskemager fortæller om julearrangementet kort før, det fandt sted – tryk her – https://www.facebook.com/DeDansendeDivaer/videos/423411952369234/

Her var 27 familier inviteret til at komme og opleve et helt slaraffenland af mad og gaver. Alt afviklet helt efter de restriktioner, der var givet. Når familierne dukkede op – to ad gangen, så blev de taget imod af Pejsegårdens frivillige og forsynet med sprit, plastikhandsker og mundbind. Herefter fik man kaffe, te, sodavand, slikposer og masser af hygge.

Det hele endte i et sandt inferno af gaver – tøj, sko og legetøj – efter frit valg og til sidst indpakkede julegaver til de familiemedlemmer, som ikke måtte være med.

Der var travlt i køkkenet med at gøre julemad klar til familierne

Da man havde afsluttet seancen, fik man også en madkasse med hjem, som bestod af diverse julemad. Det var mere, end man kunne slæbe, så Pejsegården Charity sørgede også for Taxaer til hver familie, så man kunne komme sikkert hjem med det hele.

Ja flot så det ud, da de pakkede gaver stod klar

En fantastisk gestus af Pejsegårdens Charity, som ikke kan få roser nok. Det her foregik trods alt midt i den anden bølge af Coronaen.

Og så til det deprimerende

Pejsegården er fortsat i dyb krise. Man har været lukket siden 26. oktober, og hver dag er svær at komme igennem. – Ja for hvem kan undervise i dans, når man kun må være ni elever på hvert hold, siger Ronnie Handskemager. – Børnene fik lov lidt længere, men så sluttede det også. Vi skal fortsat betale husleje og løn, og vi har ikke fået en krone i tilskud fra det offentlige endnu. Men det er godt nok også en længere spiritusprøve, man skal igennem, når man skal søge.

 

                                                     

Nikolai t.v. og Ronnie Handskemager har to gange modtaget priser fra 2700-netavisen. Her uddelt af vor egen James Rasmussen.

Det er helt kaotisk. Alt er forvirring, og jeg har indtryk af, at der ikke er styr på ret meget. Dokumentationen er så enorm, at flere opgiver på forhånd. Man skal opgive regnskab og omsætning hvilket i og for sig helt okay, men der er så mange petitesser udover, som giver et kæmpearbejde. Logikken er gemt helt af vejen, og alt er under en ubehagelig mistro.

Det er ikke særligt opmuntrende, men lad mig slå fast overfor alle, der kommer på og holder meget af Pejsegården – vi er fulde af fortrøstning. De gode tider kommer tilbage, og vi glæder os helt vildt til atter at få gang i sagerne. Det bliver meget at indhente, men vi er optimistiske. Så jeg siger på gensyn i foråret – eller måske tilmed før, slutter Ronnie Handskemager.