Yildiz Akdogan trækker sig fra politik

Den lokale socialdemokratiske profil Yildiz Akdogan har valgt at trække sit folketingskandidatur i Brønshøj-Vanløse kredsen efter 15 år. Det er en af nyhederne her i starten af 2020. Dog betyder det ikke et endegyldigt farvel til politik – her er foreløbig tale om en pause.

                                                            

– Det nye år starter med en stor beslutning for mit vedkommende.
Efter knap 15 år som folketingskandidat for Brønshøj-Vanløse-kredsen i København har jeg valgt at trække mit kandidatur. Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning, skriver Yildiz Akdogan bl.a. på sin facebook profil.

 – Tiderne skifter, og jeg mener, det er bedst for både kredsen og mig, at vi ikke slider unødigt på hinanden. Man kan ikke altid være enige om alt – og derfor viger jeg nu min plads, så begge parter kan få en ny start med nye muligheder. Selv om min gamle kreds og jeg nu går hver vores vej, er mine grundholdninger eller mine principper fuldstændig uændrede. Mit motto om at være menneske først har været min ledetråd igennem både mit politiske og private liv. Det er det fortsat.

Yildiz Akdogan har en kandidatgrad fra Københavns universitet i Statskundskab. Hun født 29. april 1973 i Tyrkiet og er gift med Jonas Holm. Parret har datteren Ayda Sofia. Privat er hun bosat på Nørrebro.

Yildiz var medlem af Folketinget 2007-2011 og blev igen medlem i 2014 efter Karen Hækkerups mandatnedlæggelse. Et enkelt år var hun i Borgerrepræsentationen. Det var i 2013, men stoppede der for at komme i Folketinget for anden gang.