Beboerrepræsentant jubler over, at Tingbjerg og Husum Nord strøget af kedelig liste

Der er nemlig sket en positiv udvikling i de to boligområder, som i flere år har været synonym med kriminalitet og vold. Derfor har Københavns Politi nu fjernet begge steder fra politiets egen liste over “særligt udsatte områder”, hvilket TV 2 Lorry fortalte søndag. Det er en så god nyhed, at vi citerer fra TV 2 Lorry.

Den positive nyhed vækker glæde hos beboerne i det almene boligselskab, SAB.

– Det er en glædelig nyhed. Det er meget positivt, fordi det også understøtter hele den antagelse, jeg selv har om, at det faktisk er et rart og trygt sted at være, og folk er glade for at bo her, siger Tanja Hansen, der er bestyrelsesmedlem i den lokale SAB-afdeling.

Ifølge Københavns Politi er netop det stigende antal borgere, der føler sig trygge, med til at understrege den positive fremgang i Tingbjerg.

Politiet understreger dog, at der stadig er kriminalitet i områderne, men at det er af en langt mildere karakter end tidligere.

Smitter af på tryghedsfølelsen

Og det smitter altså af på tryghedsfølelsen.

– Det oplever jeg absolut ja. Når man taler med folk, så synes jeg ikke, man hører om nogen, der har oplevet utryghedsskabende adfærd, siger Tanja Hansen.

Men selvom Tingbjerg og Husum Nord nu er fjernet fra listen over særligt udsatte boligområder betyder det ikke, at politiet nødvendigvis vil være mindre i områderne.

-Vi vil i nærpolitiet stadig have vores gang i Tingbjerg og være tæt på borgerne, så vi sammen med kommunen, helhedsplanerne, lokale skoler og klubber medvirker til at fortsætte den gode fremgang, har Carsten Reenberg, der er politikommissær og sektionsleder for Nordvest Nærpoliti, fortalt TV 2 Lorry.