Bliver juletræstændingen i Husum i år uden brandmænd, musik, sang, julemand og godteposer ?

De to forretningsdrivende, Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik og Klaus Juhl, Husum Glarmester,  som troligt år efter år har sørget for at holde den tradition i live er kørt trætte. – Vi orker ikke mere, siger de samstemmende.

– Opbakningen fra det lokale erhvervsliv er efterhånden så lille, at vi selv spæder til af vore egne penge for at Husum skal få sit juletræs arrangement, som det er sket gennem årene. Godt nok er selve træet til kommende jul sikret takket være Lokaludvalget, men resten er langt fra på plads.

Og det her er faktisk alvorlig tale. For hvis der ikke melder sig nye og friske kræfter til at føre traditionen videre, så bliver det meget svært af afholde selve juletræstændingen med det, der hører sig til.

De to friske “julenisser” har bestridt den vanskelige opgave siden 2008. Indtil da var det to andre lokale ildsjæle, isenkræmmer Skotsman Jensen og Vagn Møllbach, 324 Tøjeksperten som stod for juletræet.

– Det har virkelig været op ad bakke, fortæller Johnnie Jørgensen og Klaus Juhl til netavisen. – Den årlige indsamling til juletræet er blevet sværere og sværere og mere og mere tidskrævende. Flertallet af de lokale butikker er simpelthen stået af, hvilket der selvfølgelig kan være mange grunde til. Men vi orker i hvert fald ikke mere, og derfor har vi ønsket gennem netavisen at bringe budskabet videre til bydelen.

Hvis der er nogle friske ildsjæle, som er klar til at tage over, så skal vi nok stå til disposition med vejledning og gode råd. Det at starte juletræet op hvert år kræver blandt andet også ansøgning hos bl.a. kommunen, og man begynder allerede nu at lave aftaler. Og så er der alt det praktiske med selve juletræet og ikke mindst selve dagen for juletræstændingen. Her plejer jo både at være julemand, musik, stigevogn fra brandstationen, børnekor, voksenkor og uddeling af godteposer og nissehuer. 

 

– Vi håber, at ingen vil lade sig skræmme, men tværtimod vil påtage sig opgaven. Et par friske øjne og en god portion gåpåmod kan være løsningen. Sker det ikke, så får Husum ikke det traditionelle juletræs arrangement i år, slutter nisseparret.
Så vi vil her på netavisen opfordre nogle friske lokale læsere til at kontakte enten Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik på tlf. 38 28 90 95 eller Klaus Juhl, Husum Glarmester på tlf. 38 28 18 50 for i det mindste få en snak om projektet.
Dette kunne måske også være en kærkommen mulighed for at få flyttet juletræet tilbage, hvor det hører hjemme, nemlig på Husum Torv !