Bo Henriksen: Det vigtigste lige nu er at give spillerne ro og tillid

– Jeg har prøvet det her både med Brønshøj og Horsens, og jeg ved, hvad spillerne har brug for i disse svære tider, siger en tydeligt påvirket Bo Henriksen til netavisen. – Jeg er sgu da ked af det ligesom alle andre BB’ere – Brønshøj er en fantastisk klub og tanken om at skulle forlade divisionsfodbold for første gang siden 1945 er helt katastrofal. Der er sgu ikke mange klubber i dag, der kan bryste sig af 76 års uafbrudt status som divisionsklub.

Bo Henriksen som vi kender ham – “man skal benytte de værktøjer, man har- længere er den ikke” siger han

– Men jeg følger BB fra sidelinjen, og jeg skal ikke blande mig ind i de dispositioner, man tager i klubben lige nu. Til gengæld vil jeg gerne fortælle, hvad jeg har gjort i de nedrykningssituationer jeg har været involveret i. Det gælder om at spillerne føler sig trygge. Jeg talte med hver en spiller under fire øjne og fik ham til at forstå, at det her er fodbold, og det spiller vi, fordi vi elsker det. Tænk på dig selv – fjern uroen og gå på banen for at give dig 100 procent. Lad være at tænke for meget på omstændighederne. Glem dem i de 90 minutter, kampen varer og sig til dig selv, vi skal fandme vinde i dag !

                             

Jeg vil altid være BB’er – sådan er det bare

Smid hæmningerne – og lav de fejl, der kommer, ville jeg sige til truppen. Vi skal have det sjovt, have smil på læben og lave det her sammen. Vi kan sgu godt !

Og så en væsentlig ting. Spillerne må høre meget udenfor banen omkring den situation, klubben er i. Det er simpelthen lort på lort, men de skal ikke lade sig gå på af kommentarerne. De skal sige til sig selv – det er fodbold – og det er ikke synd for os – vi skal nok klare det. Lad os gøre det her i fællesskab – os spillere og jer supportere !

Tænk engang – næsten på dagen er det syv år siden, Brønshøj tog afsked med Bo Henriksen 

Presset skal væk fra spillerne – giv dem tro på, at det kan lykkes. Ja der er lidt massepsykologi i det her, men væk med de dårlige oplevelser – lad os gøre det anderledes, end vi plejer.

Bo på sidelinjen i den sidste kamp, han var chef. “Bo Henriksen har altid ret” var det nærmest legendariske motto hos BB’s supportere

Jeg har været i nedrykningsfare flere gange, men er aldrig rykket ned. Derfor er det en mærkelig tanke at begge mine klubber Brønshøj og Horsens har haft så dårlig en sæson. Jeg håber til det sidste, at BB klarer ærterne. De vil være i mine tanker, slutter Bo Henriksen, som for øvrigt er overbevist om, at han snart igen er på trænerbænken i en eller anden klub.

netavisen 19. maj 21 kl. 11.40