Bob Dylan – myter, manier og mysterier

Bob Dylan – myter, manier og mysterier

Tag med på en personlig karruseltur i Bob Dylans univers med forfatter, musikjournalist, Dylanfan og -kender Klaus Lynggaard tirsdag d. 30. januar i Kulturhuset Pilegården.

Bob Dylan leverede lydtapetet til tressernes spirende ungdomsoprør. Derfor bliver han da også ofte kaldt en protestsanger, selvom han kun skrev protestsange i en periode på 20 måneder af sin lange karriere, der efterhånden har kørt i et halvt århundrede. Han er mildt sagt blevet overøst med hæder og priser. Ja, faktisk har wikipedia en helt side kun dedikeret til hans enorme mængde af priser.

Hans voluminøse bagkatalog er blevet fortolket af højt estimerede kunstnere. Han er stenrig, har slået alle rekorder, og alligevel insisterer han på at spille over 100 koncerter om året og genopfinder sig selv gang på gang.

Tirsdag d. 30. januar folder Klaus Lynggaard Dylans værk ud lidenskabeligt og kalejdoskopisk i krydsfeltet mellem kunstnerisk nerve og eksistentiel erkendelse med hvad deraf følger af fortabelse og fantasmagorier. Han afspiller musikeksempler og fortæller om et møde han havde med Dylan i Rom i 2001.

Billetter koster 100 kr. med mad og 55 kr. uden. Kl. 18 er der spisning og kl. 19.15 begynder foredraget. Foredraget er en del af en serie af arrangementsserien Mad&musik. Næste foredragsaften torsdag d. 12. april er tilegnet sangeren, forfatteren og det feministiske ikon Patti Smith. Anmelder og musikjournalist Henrik Queitsch fortæller historien.