Boksebrødrene fra Tingbjerg skal igen bokse i Royal Arena

Det danske boksepublikum kan godt begynde at glæde sig til igen at opleve det boksende brødrepar Hamza Hussein og Ali Hussein, som begge er på plakaten ved den store VM-boksegalla den 25. maj arrangeret af Bettina Palle, Danish Fight Night.

Det er ved samme begivenhed, hvor Dina Thorslund som bekendt skal forsøge at forsvare sine to store VM-titler (WBC og WBO) i en dobbelt VM-kamp i bantamvægt mod den officielle udfordrer Seren Cetin fra Tyrkiet.
Lillebror Hamza Hussein, som bor i Husum og ved siden af boksningen læser til maskinmester i København, har bokset seks kampe som professionel og er ubesejret. Han bokser i cruiservægt og er desuden ubesejret som amatør og blev blandt andet dansk mester i 2022.
Storebror Ali Hussein, som er bosat i Tingbjerg, har en rekordliste på 9 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort. Han er mellemvægter og boksede sine første 11 profkampe i Tyskland, men kickstartede senest sin boksekarriere på dansk grund i Royal Arena i oktober 2023, da han i et intenst danskerbrag pointbesejrede den fysisk stærke og hårdtslående Gilleleje-bokser Yusub Pashaev. Samme aften pointbesejrede Hamza Hussein i øvrigt den stærke georgier Irakli Alanidze, som inden da havde besejret Jeppe Møller Christensen ved et TK Promotion-stævne i Holstebro.
Brødrene, som hjælper hinanden til træning, forbereder sig i Bispebjerg Bokseklubs lokaler, og nu skal de altså for anden gang optræde samme aften i Royal Arena.
– Jeg glæder mig til at bokse igen og til at mærke spændingen, adrenalinen og stemningen, især fordi mine venner kommer og støtter mig. Og så glæder jeg mig til at vise publikum noget godt boksning, for jeg er i meget god form og føler mig stærk. Jeg har arbejdet på en del nye ting. Så må vi se, om jeg kan bruge det i ringen, lyder meldingen fra 24-årige Hamza Hussein, som også glæder sig over at bokse ved samme stævne som sin storebror, der gennem årene har lært ham alt om boksning.
Ali Hussein, som i sin tid fik sin boksemæssige opdragelse i Bispebjerg Bokseklub, dengang den legendariske træner Jean Schmücker dirigerede bokserne, ser ligeledes frem til at skulle bokse og til at støtte op om sin bror:
– Det er meget specielt. Noget som giver os noget ekstra og er en helt særlig følelse. Vi giver den begge to gas og støtter hinanden både i forberedelserne og på stævneaftenen. Jeg har mine tilskuere med, og han har sine tilskuere, så når vi begge bokser, er det dobbelt op,« siger Ali Hussein, som også glæder sig til gensynet med Royal Arena:
»Det bliver en spændende aften. Det var rigtig fedt at bokse i Royal Arena sidste år. Jeg har ikke prøvet noget, der var bedre, og så var det en kamp mod en anden hjemlig dansk bokser, og stemningen var rigtig fed. Det er noget helt andet end at bokse ved mindre stævner i Tyskland, som jeg har gjort tidligere. Jeg er klar til alt, hvad der kommer. Formen er god, og forberedelserne fungerer, så det hele kører, som det skal.
Der kommer til at være adskillige professionelle kampe på programmet den 25. maj med nogle af de bedste danske profboksere i internationale matchninger. Det er anden gang i træk, at der er en VM-kamp på programmet ved Danish Fight Night, og den store boksefest afvikles som bekendt i Royal Arena Hall, der er en tilpasset i en intim version af den store Royal Arena, og publikum kommer helt tæt på ringen med godt udsyn fra alle pladser. Billetsalget er åbnet hos Ticketmaster.
Hovedkampene transmitteres direkte af Pluto TV fra klokken 20.45, og de indledende kampe sendes forskudt lige efter live-sendingen. Pluto TV kan hentes som app eller ses via pluto.tv. Pluto TV kan tilgås og streames gratis på tværs af mobil, web, smart tv og tilsluttede tv-enheder. Uden log in.
Fakta om Hamza Hussein
24 år, født i København
Bor i Husum
Læser til maskinmester i København
Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub
Højde: 193 centimeter
Kampvægt: 91 kilo (cruiservægt)
Rekordliste som professionel: 6-0
Rekordliste som amatør: 8-0
Dansk mester i 2022 i 92-kilo-klassen
Fakta om Ali Hussein
Født 07.04.1987 i Libanon, men kom til Danmark som 1-årig.
Bor i Tingbjerg i København.
Træner til daglig i Bispebjerg Bokseklub, som han samtidig er formand for. Der var også tre år med fokus på kickboxing og thaiboksning.
Højde: 180 cm.
Kampvægt: 72,5 kg (mellemvægt).
Rekordliste som professionel: 9-2-1 (3 KO).
Rekordliste som amatør: 31 kampe, 26 sejre.
Sjællandsk mester i 2015 samt en række andre turneringssejre.