Brønshøj-Husum Lokaludvalg bød blandt andet på musik i naturen - cykeltur og fællesspisning

Man må sige søndagen stod helt i Lokaludvalgets tegn. Anledningen var den officielle indvielse af den nye bro, og arrangementet bød på bl.a. musikalsk underholdning i naturen, cykeltur og fællesspisning med mere.
Cykelturen gik igennem det varierede landskab i Brønshøj Husum bydel med byggeri fra mange århundreder. Den gik fra Vestvolden via Utterslev Mose, op i bakkerne til Brønshøj og Bellahøj.
Turen fandt sted i sammenhæng med Københavnerpicnic i Brønshøj.
Man skulle køre en 11 km. cykeltur med Lone Henriksen som guide, og på den oplevede man det varierede istidslandskab i Brønshøj Husum, fra Utterslev mose og op i bakkerne i Brønshøj landsby med Københavns ældste kirke og spor fra svenskekrigene.
I dag er det mest et villakvarter, og man passerede også det ikoniske vandtårn og Bellahøjhusene bag Degnemosen. Man fortsatte ad blomstrende villaveje, der er vokset frem på de gamle landsbyagre fra landsbyerne Brønshøj og Husum og fik også set almennyttigt byggeri i håndbygget funkis og en hemmelig botanisk have i Husum. På sidste del af turen endte man på Vestvolden, og kunne følge det imponerende anlæg et stykke. Så gik turen lige et smut over Tingbjerg, før man landede i tide til fællesspisningen kl. 17.30.