Den nye Buster film har fået en flot modtagelse

Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om Buster Oregon Mortensen har haft en vellykket premiere i form af en ny spillefilm om vores ukuelige anti-helt Buster.

Buster Oregon Mortensen er som bekendt en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok !

                  Den første Buster, som vi kender ham 

Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. Det har de to til fælles! Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows. I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham. Og igen er det troen, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens Verden.

 T.v. Buster 1                      T.h. Buster 2 

Han lever i sin helt egen verden!

Nå ja, han lever selvfølgelig i Brønshøj, og det gør han sammen med sin far, mor og lillesøster Ingeborg foruden en hel masse andre mennesker, som næsten alle sammen befinder sig en smule højere på den sociale rangstige end Buster og hans familie.

Men den nye udgave af historien er mest optaget på Fyn. Dog var der en uges optagelser i Brønshøj.

Og historien kender vi jo. Buster kan trylle, og det kan de andre ikke!

  Fra den  første Busters Verden

Helt trylle kan han måske ikke endnu, men øvelse gør mester, siger Busters bedste ven, den pensionerede kanonkonge Hr. Larsen. Og at drømme er jo ikke forbudt.  Så hvis ellers man har en god portion selvtillid og en sund tro på sig selv, er der faktisk ikke noget, der er uopnåeligt.  Hvad enten det er en rejse med familien sydpå eller et kys fra den eneste ene. For Buster er der ingenting, der ikke kan lade sig gøre. Og det er vi rigtig, rigtig mange, der kunne lære noget af!

                    Forsiden af Bjarne Reuters berømte bog

Kernehistorien i bogen, og karakteren Buster, der er så udødelig og vigtig, får en genstart til de generationer, der er nu. At viderebringe historien om en dreng, et menneske, der bare er, hvad han er, med de midler han har (og ikke har). Han er dog elsket og elsker, og han kan trylle. Han drømmer. Og det lever han efter.