Nu sker der endelig noget, men Coop 365 kan først stå klar på Husum Torv i sommeren 2025

Mange har spurgt os næsten dagligt, hvornår der omsider kommer til at ske noget på Husum Torv, hvor Fakta og Danmission før har ligget. Siden de lukkede, har de tomme lokaler stået som en slags ruin, og det pynter ikke ligefrem i bybilledet.
Men nu sker der noget.
Netavisen kan i dag fortælle, at bygherren har modtaget nedrivningstilladelsen mandag morgen, så nu er man i fuld gang med at indhente tilbud. Og så kommer der endelig gang i det store projekt. Det forventes, at de gamle bygninger er jævnet med jorden i løbet af efteråret.
Snart kan dette motiv være ren historie. Det varer ikke længe, før den tidligere Fakta og Danmission er jævnet med jorden.
Det med at få nedrivnings- og bygningstilladelser frem kan godt være en meget langstrakt og besværlig affære. Og det er faktisk årsagen til, at tingene har stået i stampe.
Men som nævnt kan man nu snarest muligt gå i gang med nedrivningen af de gamle butikker.
Da netavisen i sin tid kunne fortælle om det store ejendomsprojekt med butikker i stueetagen, var det med den overbevisning, at bydelen til sommeren næste år kunne se det hele færdigt og klart. Men godmorgen – så hurtigt går det altså ikke. Jo hvis de nævnte tilladelser var gået hurtigere igennem, og det er altså først sket nu med hensyn til nedrivningen. Så mangler bare byggetilladelsen, men mon ikke, den vil følge relativt kvikt efter.
Hver gang man var tæt på, dukkede der pludselig noget op, som skulle ændres.
Parkeringen har været et af problemerne. Derfor foreslog bygherren en p-plads på taget. Det så ud til at blive godtaget, men så skulle der pludselig også ændres der. Nu ville man have det i kælderen ! Og sådan har det altså kørt frem og tilbage.
Nu håber man, at alt ligger klar, så man for alvor kan gå i gang i det tidlige forår 24, og så skulle det hele står færdigt senest i sommeren 2025.
Men altså et år senere end man havde beregnet.
Det bliver et meget mærkeligt syn, når de gamle bygninger er fjernet, og der så kommer til at ligge en byggetomt. Den udsigt kommer man til at leve med i temmelig lang tid.
Hvis nedrivningstilladelsen ikke var kommet nu, havde bygherren truffet visse foranstaltninger. Der var lavet aftale med G4S om at have vagter på hver dag. Samtidigt ville viceværter fra bygherrens andre ejendomme jævnligt komme forbi og sørge for, at rydde op.