Danske børns brugte skoletasker til et godt formål ..

Danmission Genbrug i Brønshøj tager del i ny, landsdækkende kampagne, der samler vores børns brugte skoletasker ind i stor stil for at sælge dem til fordel for skoleudstyr til verdens børn.   

                                          

Ikke mange danske børn beholder den samme skoletaske fra 1.- 9. klasse. Tre eller fire skift er helt normalt. Men ude i verden er forholdene som bekendt anderledes. I Tanzania har mange familier f.eks. ikke råd til at betale de blot 41 kroner, som skolematerialer og uniform til 1 års skolegang koster i det østafrikanske land.

41 kroner er derfor også udgangspunktet for en ny kampagne i den folkekirkelige organisation Danmission og dennes 83 genbrugsbutikker.

Butikkerne vil nemlig sælge de indsamlede tasker for 41 kroner. Bliver der indleveret tasker i særlig god stand, bliver prisen bare to eller tre gange 41 kroner. Men mottoet er, at det aldrig bliver rigtig dyrt.

En mors idé

Kampagneleder i Danmission Christina Kofoed-Nielsen fortæller om tankerne bag kampagnen:

– Idéen stammer fra en fast støtte af vores projekt Fremtidsbørn, som søgte efter et nyt penalhus til sin søn i Den Blå Avis og blev forundret over, hvor mange fine skoletasker, der var til salg:

– Så hvad om vi på sigt kunne udvikle en landsdækkende tradition for at aflevere den skoletaske, man er vokset fra, så et andet barn kan få glæde af den og samtidig vide, at tasken er med til at sponsorere skolegang til børn i en helt anden del af verden, skrev idékvinden til lederen af Danmission Genbrug.

Det er den idé, organisationen nu har taget videre, og som man blandt andet vil støde på i den lokale Danmission Genbrug på Husum Torv.

Danmissions historie for at støtte fattige og udsatte børn går helt tilbage til 1821. I dag er organisationen tilstede i 12 lande i Asien, Mellemøsten og Afrika, men har hovedkontor i Hellerup.

Projekt Fremtidsbørn, som skoletaskekampagnen er den del af, støtter også børnene med mad, tøj, livsvigtig medicin, leg og læring. Det beskytter dem mod diskrimination og udnyttelse – og giver dem redskaber til at kunne bestemme over eget liv samt gratis retshjælp.