Dengang Bellahøj Friluftsscene præsenterede Danmarks allerførste rockfestival

Ja og det er ikke engang løgn. Det skete skam i sommeren 1959. Koncerten er gået over i historien som den første rockfestival nogensinde i Danmark – og gav et klart billede af, hvad man kunne forvente ved senere koncerter af den slags. Det hele endte i kaos.

DR.DK har sendt dette klip ud, og som i den grad er historisk. Ikke mindst for vores lokalområde. Det var den første rockkoncert i Danmark med en masse gode nordiske kræfter. Se nederst i artiklen.
Som nævnt foregik det hele på Bellahøj Friluftsscene tilbage i 1959. Netavisens redaktør var som 12-årig med til noget af en uforglemmelig oplevelse, for det hele endte i kaos og slagsmål. Blandt andet blev et salatfad væltet, og de optrædende måtte nærmest løbe for livet. Aldrig blev der solgt så mange kandiserede æbler som den dag. De blev brugt som kasteskyts mod de optrædende som bl.a. talte Rock Niller, Melvis & his Gentlemen og Peter Abrams, (Abrahamsen). Jo vist – vi var der – men holdt os langt væk fra al balladen. Om aftenen kunne man se glimt fra koncerten i DR’s Aktuelt, som det hed dengang.

 

Se her DR’s klip – tryk på den blå linje:

Længe før Roskilde: Unikke optagelser viser hegnet blive væltet ved Danmarks allerførste rockfestival