Det Albanske Trossamfund i Danmark har overtaget Kondigrafens lokaler

Så er gåden løst med hensyn til, hvem der har overtaget Kondigrafens lokaler på Frederikssundsvej 304 B i Husum. I første omgang var det Frederikssundsvej Fitness ApS, som havde købt lokalerne, men det varede ikke længe, før de blev solgt videre til Det Albanske Trossamfund, som i dag står som indehavere af adressen.

– Og vi er i fuld gang med at gøre klar til det fremtidige brug, fortæller formanden for trossamfundet, Besim Ramadani til netavisen. – Det skal være et aktivitetscenter, hvor alle har adgang. Der vil også være muligheder for at leje sig ind. Nu skal vi bare i gang. Gennem mange år har vi haft lokaler på Vodroffsvej, men det kneb efterhånden med pladsen. Derfor slog vi til, da Husum kom ind i billedet.

Det Albanske Trossamfund i Danmark er grundlagt i 1983 af herboende albanere sammen med den første albanske Imam. Foreningen drives udelukkende af frivillige indbetalinger og donationer. Foreningens ledelse består af en bestyrelse, og øverste myndighed er Generalforsamlingen. Det Albanske Trossamfund i Danmark er et uafhængigt fællesskab af frie borgere og har en religiøs karakter.

Trossamfundets trosgrundlag baserer sig grundlæggende på disse principper:

  • Kuran og Sunnah af profeten Muhammad a.s
  • Den hanafitiske retsskole
  • Menneskeheden
  • Velgørenhed

Lige så snart man er færdige med indretningen og istandsættelsen, vil alle i 2700-Brønshøj blive inviteret til Åbent Hus, så man kan komme ind og se nærmere på tingene.

– Vi ved, hvor meget man passer på de gamle klenodier fra biografen, og vi lover, at der tages stort hensyn til dem. På nuværende tidspunkt har vi gemt f.eks. filmapparater m.m. – og de vil med dyb respekt blive placeret et sted i lokalerne, hvor alle kan komme og se dem, slutter Besim Ramadani.

Vil man vide mere om Det Albanske Trossamfund i Danmark, så kan man gå ind på hjemmesiden

Den Albanske Trossamfund i Dk (bish.dk)

netavisen lørdag den 28. januar kl. 16.30