Dokumentarfilmklubben Dox:2700 starter igen.

                                                 

Onsdag den 8. september. lægger filmklubben ud med ”Håbets Ø”.
Efter forårets lange Corona-nedlukning, kan filmklubben ”Dox:2700” igen åbne for fire spændende dokumentarfilm, som vises dette efterår på Husum Bibliotek, Frederikssundsvej 290.
Første film er ”Håbets Ø” lavet af Sturla Pilskog og Sidse T Larsen. Den vises onsdag den 8. september kl. 18.30 på biblioteket. Filmen er et portræt af helt almindelige grønlændere. Nyheden om et stort amerikansk aluminiumselskab der  planlægger at åbne en fabrik, spreder glæde og optimisme i den grønlandske by Maniitsoq, men da det efterhånden står klart, at projektet ikke bliver til noget, kommer erkendelsen af, at forandringen starter hos dem selv.
Filmen udforsker den menneskelige tilstand – at vente ! Hvad gør man, mens man venter? Og hvad venter man egentlig på?
Efter filmen oplæg af Mira Brandes fra Nalik, som er en forening, der arbejder for ligeværdighed og ligestilling for grønlænderne, og støtter en afkolonisering af Grønland.
Har man lyst til at se ”Håbets Ø” og andre gode dokumentarfilm, så kan man melde sig ind i Filmklubben Dox:2700”, hvor man i løbet af efteråret ser 4 dokumentarfilm om emner, der optager os alle. Man kan blive medlem af dokumentarfilmklubben for 25 kr. og få adgang til alle fire film og debatter. Medlemskortet kan købes gennem Husum Biblioteks hjemmeside (under arrangementer).
Man kan deltage i en enkelt filmvisning formedelst 10 kr. Filmene vises som nævnt på Husum Bibliotek, og programmet kan downloades på bibliotekets hjemmeside https://bibliotek.kk.dk/bibliotek/husum/arrangementer