DR

Der har været “Spil Dansk-uge” – og så er det jo altid spændende, om Danmarks Radio nu lever op til enten at spille mere dansk musik – eller i det mindste ikke mindre.

Det er muligt at gå ind på DR’s playliste og se, hvordan det er gået. Linket er P5 Playlister – Find sange spillet på P5 | DR LYD – og der kan man så tjekke, hvad man har formået at spille. Jeg brugte en times tid på at gå ind og kigge på P5 døgnlisterne, det er jo her, man trods alt forventer alsidighed – og ikke mindst en pæn portion nutidig dansktopmusik. Men jeg blev egentlig ikke overrasket. Lad mig sige det på den måde – DR glemte i hvert fald ikke fortsat at spille ikke dansk – og så var der ellers et par få gamle dansktoppere fra guldaldertiden. Ikke en eneste fra nutiden !

Det kommer ikke bag på mig. Heller ikke når man ser, hvor meget P5 gjorde ud af at bringe dansk livemusik med de sædvanlige DR-favoritter. Stadig ingen nutidige dansktopnavne.

Min første tanke var, at man egentlig pisser på Peter Sten og hans to programmer Dansktoppen og Giro 413. Man regner simpelthen hverken dem eller den lette genre i almindelig for noget som helst. Sådan har det godt nok været i mange år, men alligevel. Og lad mig lige komme eventuelle dumme kommentarer i forkøbet. Jeg er ikke udøvende mere, har intet økonomisk afhængighed i forhold til DR, men jeg ved, at der er et utal af nuværende udøvende og flittige navne, som flittigt arbejder hårdt for at holde gang i deres levevej. De bliver tilsyneladende ikke regnet for en skid af DR !

Lørdag fra kl. 5.03 begyndte man udelukkende at spille dansk musik. Men ikke da man passerede midnat. Natradioen spillede som sædvanlig mest udenlandsk. Måske fordi man ikke mente, “det talte” med på lørdagens spil dansk dag.

Min konklusion er, at DR endnu engang er dumpet til “Spil dansk-ugen”. Man spiller det, de bedrevidende “eksperter” selv kan li’ – og sorterer ellers fra på livet løs. Lyt til Giro 413 eller andre ønskeprogrammer og lær af det. Dér bliver ønsket lige netop det, DR ikke spiller af sig selv.

Sørgeligt !