Duoen GÆSTERNE - med vor egen Juncker som den ene halvdel - er ude med nyt album

“Vi skal turde at være os selv,” siger GÆSTERNE om baggrunden for deres nye, andet album ”Vi Kan Mødes I Virkeligheden”, der blev lanceret fredag den 3. november.

I en verden, der bevæger sig i et tempo, de færreste kan følge med i, hvor idealerne er perfekte og uopnåelige, og hvor virkeligheden er blevet glemt, tager GÆSTERNE trykket af på deres nye album – opfølgeren til debuten I Mørket Er Der Ingen Der Skal Sidde Alene (2021), der satte duoen på landkortet.

Sangskriverne Juncker og Breum har skrevet og indspillet 10 nye sange, der uddyber deres musikalske venskab – og skal minde os om, at vi skal huske at være til stede i vores egne liv.

– Vi lever som de fleste danskere virkelig gode liv, men trods det, så ender man med at drømme om endnu mere, siger Christian Juncker og fortsætter: – Vi bliver hele tiden mødt med polerede drømmebilleder over ting, vi bør se og opleve i vores korte liv. og vi skal helst være entreprenører, tjene masser af penge, have styr på haven, være perfekte kærester, rejse jorden rundt og lave børn, der får 12-taller i alt.

Hvis vi dropper den der endeløse bucket-tilgang til livet, så slipper vi for bekymringer og skuffelser, tilføjer Jonas Breum. – Vi får skuldrene ned og ser hinanden, som dem vi er.

Christian Juncker og Jonas Breum er enige om, at deres virke som musikere står i kontrast til musikbranchens fokus på arenakoncerter, stylister og sceneshows, der får publikum til at glemme, at det handler om musikken. Og de er bevidste om, at det ikke kun er i musikbranchen, at vi har travlt med at sætte filtre op og pynte på virkeligheden.

GÆSTERNE har selv excelleret i et live-koncertformat, der bytter playback-tracks og stram timing ud med intime, levende publikumsmøder – fyldt med uperfekt liv, knækkede historier og uforudsete indslag på spillesteder, i forsamlingshuse og villahaver. Oplevelsen bliver måske netop derfor – virkelige.

Og det er netop live-koncertformatet, de igen tager hul på, når ”Vi Kan Mødes I Virkeligheden” skal præsenteres. Duoen har arrangeret en omfattende Instore/Inhouse turné, hvor de rejser ud i hele landet og besøger pladebutikker og private hjem for at præsentere de nye sange som gæster i andres, virkelige hjem.

Christian Juncker og Jonas Breum er begge anerkendte sangskrivere med solo karrierer bag sig. Med GÆSTERNE dyrker troubadourerne et musikalsk venskab, der sender kærlige påmindelser til guldalderrock fra det store udland og den hjemlige andedam – og byder på skæve og rørende tekster som er Juncker og Breums særlige signatur.

Det nye album udkom den 3. november på vinyl, CD og digitalt gennem Target Records. Første udspil er singlen ”Alle mine Drømme”, der allerede er kommet i rotation på DR P5.