En af Bellahøjhusenes evakuerede beboere: Det blev en meget anderledes fredag

Trine Møller Stefansen og hendes datter Clara var blandt de mange beboere i Ved Bellahøj Syd, som fredag blev evakueret på grund af stormen Otto. Her fortæller hun om den uventede oplevelse, der fulgte med, da en bus mødte op og kørte alle evakuerede til et hotel på Amager, hvor man tilbragte natten under stormen.

– Det blev en meget anderledes fredag end jeg havde planlagt. Om morgenen fik vi en sms med besked om, at vi skulle evakueres på grund af vejrudsigten. På det tidspunkt var det nærmest vindstille, så svært at forestille sig det virkelig var nødvendigt.

Vi har kat, og jeg var lidt bekymret for, hvad der skulle ske med den. Godt nok fik vi tilbudt, at den kunne overnatte på et dyrepensionat, men heldigvis fandt vi en anden løsning.

Min datter og jeg blev placeret på et virkelig lille, men helt okay hotelværelse på Amager med udsigt til Royal Arena.

Den udsigt har vi aldrig haft før – med Royal Arena liggende i horisonten

Og alle var været søde og hjælpsomme. Vi fik madbillet til at spise i det nærliggende Fields. De fleste andre beboere virkede okay med situationen, og i bussen på vej mod hotellet fik vi talt med genboer, som vi nærmest aldrig har hilst på før. Det var selvfølgelig voldsomt og utrygt på den måde, at skulle forlade sit hjem og ejendele. Jeg kunne høre stormen udenfor rase og var lidt bekymret for, om Bellahøj stadig stod op, men det ville være underligt, hvis det ikke var tilfældet. Husene har trods alt stået igennem utallige storme i de omkring 70 år, de har eksisteret.

   Der var trangt på det lille værelse, men det var okay, og vi fik da sovet

Genhusningen fyldte også meget i alles bevidsthed, også: hvor man kom til at bo? Hvornår skulle man flytte tilbage igen ? Denne evakuering måtte være voldsom for dem der er dårligt gående, og sjældent kommer ud. Som for eksempel en herre jeg talte med i bussen, der nærmest aldrig kom udenfor en dør og pludselig skulle med bus og overnatte på hotel i en bydel af glas og stål. Han fortalte, han ikke havde sovet siden den første sms kom ved 22.30 tiden torsdag aften. Det må have været både angstprovokerende og grænseoverskridende. Heldigvis var der søde KAB medhjælpere til at hjælpe og guide lige fra tidligt i fredag morgen. Så alle krydsede fingre for, at Otto ville spare på kræfterne, og at Bellahøj lignede sig selv, når vi vendte snuden hjemad.

Lørdag kom så denne sms fra KAB:

Lørdag morgen efter en helt ok morgenmadsbuffet dukkede den længe ventede sms fra KAB op, om at det snart var overstået.

                                                   

Kære beboer Stormen er nu passeret, og du kan fra kl. 11 vende tilbage til Bellahøj. Husene er på det tidspunkt blevet gennemgået af teknikere, der har tjekket, at de er sikre at opholde sig i. Bor du på CABINN skal du tjekke ud senest kl. 11.00. På dette tidspunkt kører busserne til Bellahøj. Har du spørgsmål, kan du ringe til KABs hotline på 33 63 12 11, som har åbent til kl. 16 i dag lørdag.

Med venlig hilsen KAB

Ved morgenmaden kunne man fornemme, at nu var tålmodigheden for de fleste ved at være slut og Bellahøjbeboerne ville bare gerne hjem til deres hood.

Alt er, som det skal være

Og nu er jeg så hjemme igen, og heldigvis er alt, som det skal være. Så nu ryger havemøblerne igen ud på terrassen, og resten af weekenden kan nydes i vante omgivelser. Det har været en mærkelig oplevelse, men heldigvis er den jo endt godt, slutter Trine Møller Stefansen.

                 

På netavisen takker vi for en fyldestgørende reportage omkring evakueringen fra Ved Bellahøj Syd.