"En hyldest til Myrekrybet" - ny udstilling i Brønshøj Vandtårn

I udstillingen ”En hyldest til Myrekrybet” hylder billedkunstner Lisbeth Nielsen Lyrstrand i Brønshøj Vandtårn den gule engmyre – en repræsentant for insekterne i en presset tid.  

I en tid hvor insekterne forsvinder i takt med at befolkningen vokser og klimaet forandrer sig hylder billedkunstneren Lisbeth Nielsen Lyrstrand i sin nye udstilling en særlig repræsentant for insekterne og myrerne: Lasius Flavus – den gule engmyre.

Den lille gule myre lever sit liv underjordisk og kan kun ses som  græstuer på  udyrkede afgræssede engområder. Det er den verden Lisbeth går helt tæt på i udstillingen. ”Jeg lægger mig fladt hen over jorden og mærker efter”, fortæller kunstneren. Med gips, lyd, video og print indsamler hun sporene efter den gule engmyre og åbner en verden, bestående af aftryk af jordskorpen, græsturer, gule engmyrer og deres lydspor.

Udstillingen “En hyldest til myrekrybet” har tidligere været vist i Danske Grafikeres Hus og Holme Kunsthal. Nu bliver det rå rungende, højloftede vandtårn på toppen af København rammen om hyldesten og supplerer med en oplevelse af selv at være en lille myre i en kæmpe tue.

Udstillingsperiode 

14. august – 13. september

Torsdag, fredag, lørdag & søndag kl.13:00-17.00

Fernisering  

14. august kl. 16:00-18:00

Oplæg og samtale om myren  

v/ Julie Kock Sheard Ph.D. & Lisbeth Nielsen Lyrstrand

5. september kl. 14:00-16:00

Om kunstneren 

Lisbeth Nielsen Lyrstrand er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi. Hun har modtaget kunstfondsmidler fra blandt andre Statens Kunstfond i DK og Sverige. Med en finurlig, undersøgende og kommenterende tilgang kredser hun i hendes kunst omkring naturen. Eksempler herpå er udstillingen ”Gro” i Huset i Asnæs og ”Natur i en tynd tråd” Hvidovre Hovedbibliotek.

Følgende har bidraget 

Myreforsker og Ph.D Julie Koch Sheard

Billedkunstner Lotte Bækgaard har assisteret undervejs og ved ophængningen.

Komponist Ask Kæreby har optaget lydværket.

Bjarne Christensen, træ- og bjergklatrer, assisteret med ophængning af flag.

www.fugleognatur.dk: ”Gul engmyre – Lasius flavus” Uddrag af tekst, Rune Larsen.

Statens Naturhistoriske Museum. Uddrag af illustration til ”Gul engmyre”, Mia Lindegaard Pedersen.