En stor dag for Husum, da første spadestik til nyt klubhus blev taget

Fredag den 4. januar – bare fire dage inde i det nye år – blev de første spadestik til Husum Boldklubs nye klubhus taget i Husumparken. Og det skete festligt med hele tre borgmestre på besøg.

 

 

 

Før alt det kunne formanden meddele, at man havde fået bevilget yderligere 3 millioner kroner til byggeriet af Realdania. Denne bevilling betyder, at græsarealerne kan blive større end først planlagt. Derudover giver Københavns Kommune 10.8 millioner kr. + moms og Lokale- og Anlægsfonden 2.5 millioner kr..

Det åbne klubhus” har i mange år været en drøm, som en gruppe i klubben har knoklet hårdt for, og nu lykkes det.     

Klubhuset kan endelig opfylde alle de ønsker og ideer, man drømt om. At det får navnet ”Det åbne klubhus”, skyldes, at det ikke kun er et hus for boldklubben, men for alle i Husum.

”Det åbne klubhus” får blandt andet følgende faciliteter:

  • Et interaktivt loungeområdemed møbellandskab, som kan danne optimale rammer for at anvende området til lektiecafe, ungdomsklubber og et sted, hvor man kan dyrke venskabet og fællesskabet i større eller mindre grupper.
  • Et caféområde, der kan bruges i forbindelse med arrangementer og sociale aktiviteter
  • Forbedrede omklædningsforhold for piger.

Husum Boldklub har store sociale ambitioner for alle omkringboende Husumboere. I dag findes der intet sted, hvor almindelige mennesker kan mødes eller afholde arrangementer omkring et fællesskab. Dette fællesskab kan dreje som om sport, banko, lektiehjælp, ungdomsarbejde samt sociale aktiviteter og arrangementer. Husumparken er centralt beliggende i bydelen i rolige omgivelser med gode naboer i form af hhv. unge, ældre, institutioner og skoler. Der er desuden en større gruppe udsatte unge, som Husum ser frem til at byde velkommen. I dag er der ingen initiativer, som bringer disse grupper sammen. Husum Boldklub føler et stort ansvar for bydelens brugere og beboer, og ser det “NYE ÅBNE KLUBHUS” som et nyt fælles samlingspunkt for ALLE.

Der var endvidere taler af de tre borgmestre Kultur og Fritids Borgmester Franciska Rosenkilde, Teknik og Miljø Borgmester Ninna Hedeager Olsen og Børne og Ungdoms Borgmester Jesper Christensen.

   Det gamle og udslidte klubhus findes nu kun på billeder